2017. szeptember 12., kedd

A buszsáv használata zöld rendszámmal


Áron reggel majdnem időben indult el. Az utolsó pillanatban kértem, hogy jól öltözzön fel, mert odakint már tél van. Becsomagoltam neki egy körtét, mert magától nem vitt volna.

Reggelire egy airfryer-ben sült rántott csirkemellet melegítettem magamnak, utána tejeskávé

A kormány immáron több mint két éve tervezi, hogy a hibrid és tisztán elektromos hajtású (tehát zöldrendszámos) járművek számára is engedélyezi a buszsávok használatát. Mint az közismert ezt eddig az autóbuszokon kívül csak a megkülönböztetett jelzést használó járművek valamint a taxik élvezhették. Ennek az adminisztratív feltétele a KRESZ (KPM – BM Együttes rendelete) módosítása. Mivel ez nem szolgálja egyesek korrupciós ügyeit, ez nem sürgős és még az is előfordulhat, hogy mire hatályba lép, addigra a zöldrendszámos autók tömeges elterjedése miatt újabb rendeletmódosításra lesz szükség, amelyik kitiltja a zöldrendszámos autókat a buszsávról, hogy azok ne akadályozzák a tömegközlekedést. (SICC).

Délelőtt próbáltam behozni a blog napló elmaradásait.

Még egy rövid egyeztetés Zsolttal, hogy holnap délelőtt 10-kor megjelenhetünk-e nála a reklamációs autóval.

Ebédre egy adag csülkös bableves kenyérrel.

Áron ½ 4 tájban érkezett haza. Hozta az iskola által leigazolt nyufig nyomtatványt és egy befizetni való csekket (27.450.-) az idei tankönyvekre.

Ő rögtön leült a notebookja elé, de mentségére legyen mondva, hogy a Duolingóval kezdett, én pedig levittem a postára tértivevényesen feladni a nyufig nyomtatványt.

Betértem a postával szemben lévő CBA-ba, de csak felvágottakat, sajtot és unikumot vettem.

Végül este 10-kor sikerült Áronnal a lefekvést és a villanyoltást abszolválnom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése