2017. szeptember 2., szombat

AirFryer avató


Már majdnem 9 óra volt amikor felébredtem. A meteorológia által beígért eső nem érkezett meg, ami azt jelenti, hogy reggel még locsolnom kell.

Az első dolgom, hogy elvigyem Imréhez a notebookot és a töltőjét, hogy segítsen.

Nem is nagyon vizsgálódott a hiba miatt, inkább adott egy eredeti Acer töltőt 2000.- forintért és majd a visszavitt töltőt meg fogja vizsgálni, hogy érdemes-e javítani.

Onnan a piacra mentem. Vettem egy kis köteg újhagymát és Esztikénél másfél liter friss tejet.

A Dobos ABC-ben vettem egy nagy sört.

A reggeli készítés azzal kezdődött, hogy (előtte adtam a Mannának reggelit) feltettem a mikróban a tejet forralni.

Amíg az forrt gyorsan meglocsoltam a növényeket.

A meteorológusoknak csak gratulálni tudok, mert a viharral párosult lehűlési jóslatukkal szemben már most szikrázó napsütés és 30 °C van.

„Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délelőtti veszélyjelzése szerint

másodfokú figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Tolna).” 

 

A gazdag reggelivel (virsli, sonka, kakukkfüves lágy tojás, újhagyma paradicsom, csípős paprika és utána tejeskávé) teljesen jóllaktam. Mire a reggeli ceremónia véget ért meghallgathattam a déli híreket, a vihar meg sehol.

Mindeközben Emőke elvitte a fiúkat a Rám szakadékhoz kirándulni és mint mondta a fiúk nagyon élvezték a kirándulást, én meg örültem, hogy nem a számítógép előtt tespednek.

Emőke lányom megtiltotta, hogy a vihar idején ússzak, kihasználtam, hogy még nincsen vihar és leúsztam a távomat (szigorúan a part mentén) és bár úgy éreztem, hogy víz nem túl hideg, azért utána jól esett egy forró zuhany.

Mielőtt elvégeztem volna az AirFryer első beavató próbáját, elkerekeztem (nem kell mindenhova autóval menni) a Dobos ABC-be egy doboz tojásért. A főpróba tárgya ugyanis egy fél kiló bepanírozott csirke szárny volt.

Hát mit mondjak, kár, hogy az Airfryer reklámozása nem az én feladatom. Egyszerűen szuper vele a sütés.

Vacsora után, még mindig a viharra várva lepihentem. Kilenc óra után végre megjött az eső.

Lefekvés előtt beállítottam az ébresztőórát reggel 8-ra, mert a Leót nekem kell vinnem Gazdagrétről a Liszt Ferenc repülőtér B II-es termináljába, ahol Ádám 10:30-ra várja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése