2017. szeptember 15., péntek

Hazugság


Derült, de hűvös az őszi reggel. Áronnak még szóltam, hogy ne felejtsen vinni magával egy szem körtét.

Norcival sikerült beszélnem viberen. Most éppen egy kórházi kivizsgáláson van. Nagyon aggódom érte, de remélem, hogy mihamarabb felépül.

Hova vezet a rövidtávú memóriám romlása? Eddig csak a kulcsot, a mobilt és a szemüvegem nem tudtam, hogy hova tettem, de ami ma reggel történt az a hülyülésem csúcsa. A reggelinél nem volt elég meleg a tejeskávé, ezért betettem a mikróba és rányomtam harminc másodpercet. Térültem, fordultam, közben lement a harminc másodperc és kezdtem keresgélni, hogy hova tettem a tejeskávém. Mindenhol megnéztem, amerre jártam, de sehol. Végül a mikró sípolása jelezte, hogy már rég készen van a melegítés.

Azt hiszem, hogy a szemüvegemre is fogok szerelni ilyen sípolót vagy egy TrackR-t.

Áron korábban ért haza, mint ahogyan azt előzetesen tervezte, mert az utolsó óra elmaradt. Ennek örültem, mert akkor korábban indulhatunk Dömsödre. Kértem, hogy segítsen mindent bepakolni és induljunk.

A TESCO-hoz érve azt javasolta, hogy ő viszi vissza a tele bevásárló kocsit a PET palackokkal, én pedig menjek addig vásárolni, de azért adjam neki oda a kocsi kulcsot, mert ő biztosan hamarabb fog végezni, mint én. Eddig rendben is lett volna. Be is mentem és  gyorsan megvettem amikre gondoltam és amikor mindent berámoltam az autóba észrevettem, hogy öt autóval odébb ott volt félretolva a PET palackokkal teli bevásárló kocsi, Áron pedig az autóban ült és kütyüzött.

Kérdeztem, hogy mennyit kapott a visszaadott palackokért és a sörös dobozokért. Azt mondta, hogy 90.- forintot. Ekkor elszakadt a cérna. Odaadtam neki a pizzát, amit bentről hoztam és kértem, hogy üljön föl a TESCO buszra és menjen haza. Nem tudok, és nem akarok tisztességtelen (hazug) emberekkel egy légtérben élni.

Áron vitte a pizzát és a táskáját.

Én betoltam a bevásárló kosarat és 310.- forintot kaptam a visszaadott palackokért. Amikor visszatértem az autóhoz, számomra akkor derült ki, hogy nincs hozzá kulcsom, mert az Áronnál maradt. Elsétáltam a TESCO buszhoz, de Áron nem volt a buszon, viszont a busz 10 perc múlva indult. Nem volt más választásom, mint hazamenni vele és remélni, hogy amíg visszaérek senki nem jön rá, hogy az az autó nincs bezárva és tele van minden ellopható dologgal.

A TESCO buszról átszálltam a 8-as buszra, amikor Áron hívott, hogy nála maradt az autó kulcsa. Kérdeztem, hogy amikor erre rájött, legalább akkor visszament-e és bezárta –e az autót. Természetesen nem.

Hazaérve le kellett mennem a postára egy csomagért és Áron odahozta a kocsi kulcsot. Nem volt kedvem hozzá, hogy elkezdjek vele veszekedni vagy vitatkozni, csak elindultam vissza a TESCO parkolójához (8-as busz és a TESCO busz).

Nagy szerencsére az autóhoz nem nyúlt senki.

Dömsödre leérve először Mannát engedtem ki a szabadságára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése