2017. szeptember 27., szerda

A kémia 1-esek

Reggelire megismételtem a tegnapi sült szalonnás császárkörtét friss kenyérrel és tejeskávéval.

Sajnos az Apáczai Kréta (ez az online napló) újabb rossz hírrel szolgált. Áron tegnap ismét kapott egy 1-est kémiából, amiről persze mélyen hallgatott. Eddig csak ebben a hónapban két 1-ese és egy 2-ese van ebből a tárgyból. Ha magától nem érti meg, hogy ez miért nem jó, akkor új rendszabályokat kell bevezetnünk.

Kocsonya Pali felhívott, hogy valaki érdeklődik a Maros utcai lakás iránt, mert hallotta, hogy el szeretnénk adni. Össze is kapcsolt az érdeklődővel, akivel egy pár szót váltottunk és megbeszéltük, hogy hétfőn (10.02.) délután meg is nézné.

Amikor Áron hazajött átadtam a nevelési feladatot Emőkének. Az újabb kémia 1-esről csak annyit tudott mondani, hogy nem sikerült jól a röpdolgozata. Én azt mondtam neki, hogy holnap keresse meg a kémia tanárt és kérdezze meg, hogyan tudja kijavítani ezeket a rossz jegyeket. Ha ezt nem tudja megtenni, akkor beszéljük meg, hogy hagyja abba a középiskolai tanulmányait. Nincs minden embernek érettségije, attól még lehet egy rendes ember, de ennek a bukdácsolásnak semmi értelme.

Estére csirke szárnyakból készítettem pörköltöt és hozzá hajában sült krumplikat tálaltam. Emőke sült tököt készített és abból hozott át a vacsorához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése