2017. szeptember 17., vasárnap

Családi találkozó


A szemerkélő eső reggel folytatódik.

Én a reggeli után még átmentem Ilona kertjébe és szedtem egy nagy zacskóba körülbelül 10 kg császárkörtét. Gondoltam ennek mindenki fog örülni a családi találkozón.

Manna reggeli után kierőszakoskodta magát, de nem volt nehéz beterelni, mert odakint esik az eső. Elkezdtem összecsomagolni és úgy tervezem, hogy 11-kor elindulunk.

A tervezetthez képest egy kis késéssel indultunk, de azért még időben voltam.

Áron úgy érezte, hogy nincs teljesen jól, ezért ő nem szívesen jönne erre a családi találkozóra. Mannát kitettem Gazdagréten és egyedül indultam el. a Pinty utca 8.-ba

Gondoltam, hogy kipróbálom az Istenhegyi úti MOL kút villanytöltő oszlopát, mivel az éppen útba esik. Nagyon kulturált két töltési állás. A kezelő, amint észlelte, hogy megjöttem, kijött és használva a saját RFID kártyáját, elindította az autóm töltését.  A töltés közben olvastam a Nádas Péter könyvemet és kb. egy negyed óra alatt a hatótávolságom 50 km-ről felment 200 km-re.

A családi találkozó nagyon jó volt, kölcsönösen örültünk egymásnak és sajnálták, hogy se Norciék, se Áron nem tudott eljönni. A körte nem kerülhetett jobb helyre, mint a Halmos Marihoz, akinek a gulyásleves főztjét volt alkalmam megkóstolni. Kicsit sós, de nagyon finom volt.

Hazajövet én is elkészíthettem a családomnak a vacsorát. A felső csirkecombokat megfűszerezve, olíva olajon megsütöttem és ráöntve a mexikói zöldségkeveréket meg a dömsödi paradicsom, vöröshagyma és császárkörte darabkákat nagyon finom vacsora kerekedett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése