2017. szeptember 9., szombat

Megjöttek Zoliék


A reggelt azzal kezdtem, hogy elsőként köszöntsem fel Évát a szülinapján.

A piacra indulva (Áron persze nem jött, mert még ki kellett pihennie a későig tartó Internetezést.) véletlenül összefutottam Judittal, akit a vesztemre kérdeztem meg, hogy szerinte kinél vegyek a piacon tojást. Már éppen indultak volna Leventével egy dömsödi szüretre, de rögtön visszaküldte Leventét egy doboz friss tojásért.

A piacon is hasonlóképp jártam, mert a Lacitól kérdeztem meg, hogy adja a sárga hegyes „macskapöcse” csípős paprikát, mire belemarkolt két kézzel és azt mondta, ezt neked ingyen. Itt Dömsödön nem szabad kérdezni senkitől semmit.

A kolbászosnál már nem kérdeztem semmit, csak vettem három csirkemellet, egy füstölt csülköt és egy szépen felszeletelt füstölt tarját. Babot azért nem vettem, mert láttam, hogy van otthon. Esztikénél még vettem egy nagy flakon tejet.

Hazaérve beáztattam a csülköt és a tarkababot, a tejet pedig betettem a mikróba forralni. Áron találta meg, hogy az új mikrón, hogyan lehet 10-12 percet állítani.

Leszedtem egy kosárnyi paradicsomot és a Bénit kérdeztem meg, hogyan kell azt befőzni. Megint csapda, mert nem csak elmondta, hogy körülbelül hogyan, de rögtön adott hozzá egy csokornyi zellerlevelet, és ha már beszélgetünk, akkor egy hatalmas cukkinit.

Legelőször a füstölt csülköt kezdtem el lassú tűzön a nagy fazékban főzni. A tarkababot csak egy órával később adtam hozzá.

A paradicsomról leforrázva levettem a héját és a zöldjét kioperálva feltettem egy nagy lábosba főni.

A csirke mellet és a cukkini egy részét felszeleteltem, és befűszerezve eltettem a hűtőbe. A cukkini másik részét só és borson kívül petrezselyemmel is megszórva felcsíkoztam, mellé sárgarépát, rá vöröshagyma karikákat és császárkörte kockákat téve bespricceltem olíva olajjal és így kerültek az Airfryer sütőbe 180 °C-ra és 12 percre állítva várták, hogy a Zoli és Ádám megérkezzenek.

Először Ők lecuccoltak, elmentünk a Nissan Leaf-fel egy 5-6 km-es körre, aminek a második felét Zoli vezette. Az autó és a vezetése nagyon tetszett nekik.

Amikor visszaérkeztünk, csak megnyomtam a start gombot és szóltam Áronnak, hogy kezdhet teríteni.

ÉN ittam egy welcome drinket, a többiek valami alkoholmenteset és már ehettünk is. Az olíva olajos párolt össze-visszaságnak igazi sikere volt.

A kaja után Zoli elkezdte installálni a TPLINK Smart Plug in-t és hamarosan teljes sikerről számolt be. Ha ezt egy relén keresztül rá tudom kötni a termosztát áramkörére, akkor el felejthetjük a SIM kártyás Dömsödi Fűtés bekapcsoló rendszert és jöhet a fűtés idény, a be- és kikapcsolás ezentúl a mobiltelefonnal, de az Interneten keresztül történik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése