2017. szeptember 4., hétfő

Az első tanítási nap


Reggel arra ébredtem, hogy már 7:33 van és még nem hallottam, hogy Áron felkelt volna. Bementem a szobájába és láttam, hogy meglett a késői lefekvés eredménye. Nagyon gyorsan összekészülődött és 7:40-kor elindult. Ebből már biztos, hogy késés lesz. Így kezdi az első tanítási napot.

Kirámoltam minden fölöslegeset a Scenic-ből, de hiába vártam a használt autó kereskedőt 9-re nem jött.

Szinte az egész délelőttöt az angollal és a franciával töltöttem, miközben angolból szórtam az igét és küldtem a tanulnivalókat Áron fiamnak, Emőke lányomnak, Andi sógornőmnek és Dávidnak.

Délután Emőke átjött és megemelte a  hangját Áronnal szemben, mivel Áron nem ezt ígérte és ilyen hozzáállással nem lehet kezdeni az új tanévet.

A vacsorához bevásároltam a CBA-ban. A legfontosabb egy friss csirkemell, amit szeletelve kértem.

Emőkét megkérdeztem, emlékszik-e, hogy a közelmúltban hogyan készítettem azt a rostonsült csirke mellet zöldségekkel, aminek olyan nagy sikere volt. Röviden emlékeztetett, úgyhogy neki is álltam.

A hat szeletből hármat befűszereztem és olíva olajon kezdtem el közepes tűzön, fedő alatt sütni. Amikor már a szeletek minkét oldala kicsit megpirult, rázúdítottam a fagyasztott mexikói zöldségeket.  Közben Áron megszemlélte és ujjongott, hogy ez megint olyan finom lesz, mint a múltkor? Megkértem, hogy hozzon még egy tejfölt, hogy a kísérő kenőcsöt elkészíthessem hozzá.

A kenőcsbe a són, borson és porcukron (mert a méz elfogyott) kívül került egy tojás, mustár, olíva olaj, szójaszósz, citromlé és egy pár csepp unikum is.

Áron hamarosan megterített, a délutáni méreg, közben elolvadt, tálaltam. Mindenkinek nagyon ízlett és az utolsó cseppig mind elfogyott.  

Áron időben megfürdött és lefeküdt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése