2017. szeptember 3., vasárnap

Búcsú a reptéren


Hajnalban többször felébredtem és megnéztem az órát. Nyílván attól szorongtam, hogy valami miatt Leó lekésik a járatáról. Végül hétkor felkeltem és elkezdtem pakolni. Még arra is maradt időm, hogy megreggelizzem. Egy kis sertés töpörtyű kenyérrel, újhagyma, paprika, paradicsom és tejeskávé.

Mindent gondosan bepakoltam az autóba (Notebook, zöldkosár kajákkal, Manna) és nem sokkal nyolc óra után indultam. Egy óra múlva begurultam a Nissan Centrumba és 44 %-ról 84 %-ra feltöltöttem az autót. Ez gyakorlatilag 100 km-ről 200 km-re növelte a hatótávot.

Közben Norci mérgelődve hívott, hogy a Leót egész nyáron és most se tudja elérni telefonon, mert vagy nincs nála, vagy ha nála van akkor ki van kacsolva, esetleg le van merülve.

Tíz óra előtt pár perccel már üdvözölhettem a fiúkat és bejelentettem, hogy 10-kor indulás. Áron úgy döntött, hogy ő is jön és kikíséri Leó unokaöccsét a reptérre.

Az út vége fele Ádámmal telefonon megbeszéltük, hogy hol találkozunk. A megbeszélt helyen 10:30-kor találkoztunk, érzékeny búcsút vettünk egymástól és már csak ketten indultunk vissza Gazdagrétre.

Áron nem csatlakozott az ebédhez, pedig finom volt. Megmelegítettem az airfryer-ben tegnap készült csirke szárny felét és csalamádét tálaltam hozzá.

Nekem előjött a lumbágóm és azt próbáltam a padlón fekve gyógyítani.

Nem örültem neki, hogy Áron csak a számítógép előtt ült. Később ugyan lement egy kicsit kilevegőztetni a fejét, de utána is folytatta az Interneten lógást. Halkan megemlítettem neki, hogy most már elkezdődött a tanév és jó lenne arra koncentrálni. Mi lenne például – kérdeztem -, ha kinyomtatná egy excel-ben az órarendjét?

Este azután már megemeltem a hangomat, hogy most már későre jár, kapcsolja ki a számítógépet, készítse össze a holnapi ruháit, menjen fogat mosni és feküdjön le. Ekkor rájött, hogy ő még éhes és megmelegítette a csirke szárnyak másik felét és csak nagyon későn feküdt le.

Én a nagyszoba közepén ágyaztam meg magamnak. A szőnyegre csak egy lepedőt tettem, hogy minél keményebben feküdjek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése