2019. december 20., péntek

Áron is megjött


8-kor ébredtem, de csak egy órával később mentem le, hogy a cserépkályhába begyújtva rásegítsek a fűtésre.

Reggelire a serpenyőben szalonna és füstölt tarja maradékok sültek az apróra vágott hagyma társaságában és arra ütöttem tojást.

Az angol anyagok letöltésével telik a délelőtt.

Addig nem szeretném elkezdeni az ebéd és a vacsora készítését, amíg Áron nem érkezik meg, mert az lenne majd a javaslatom, hogy sétáljunk el Klári által is dicsért Mizsei kajáldába.

Végül kétszer mentem ki Áron elé a buszmegállóhoz. ½ 4-kor és 21:05-re.

Áron a második időpontban pontosan érkezett. Örülök, hogy kimentem elé és nem kellett a rossz közvilágítás mellett, a sötét utcákon, kutyaugatással kisérve egyedül jönnie.

Díjazta, hogy milyen jó meleg van a házban és rögtön megkérdezte, hogy mi a Wifi jelszó, mert az új notebookjával itt még nem ment fel a netre.

Áron nem volt éhes, mert otthon megette az összes rakott kelkáposztát, aminek örültem, de itt egyedül kellett vacsoráznom. (sült szalonna, csípős paprika és friss kenyér.)

Áront megkérdeztem, hogy a Karácsonyi szünetben mi lesz a kötelező olvasmány. Azt mondták, hogy mindenki választhat magának egy Kosztolányi művet. Tudom, hogy az „Édes  Anna”-t már olvasta, ezért a „Pacsirta”-t fogom ajánlani, de előbb meg fogom nézni még egyszer a filmet (Nagy Annával), hogy vajon még ma is úgy tetszik, mint egykoron.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése