2019. december 6., péntek

Hosszú az út Dömsödig.


A reggel már ½ 7-kor kezdődött, mert tegnap este elfelejtettem elkészíteni Áronnak a sajtkrémes sonkás szendvicsét. Gyorsan pótoltam, majd visszabújtam az ágyba.

Másodszorra 8:30-kor ébredtem. Akkor még úgy terveztem, hogy már délelőtt elindulok Dömsödre, de azután úgy elnotebookoztam az időt, hogy abból csak kora délután lett.

Az út a Népligeti autóbusz pályaudvarig simán ment. Ott kiváltottam a „0”-ás jegyet és felszálltam a 15:05.kor induló buszra.

A mai út a Népligeti távolsági busz-pályaudvarról Dömsödre a szokásos egy óra helyett több mint három órába tellett. Útközben ugyanis kiderült, hogy Taksonynál egy nyerges vontató állt keresztbe, miközben lerohadt és mozgásképtelen lett.

Dunaharasztinál kezdődött a probléma.

Ahogyan lassan araszoltunk a csomópont felé, három mentőautó és két rendőrségi autó szirénázott el mellettünk a helyszínre sietve.

Én felbiztattam a busz vezetőjét, hogy szabálytalanul ugyan, de mi lenne, ha a szembejövő, de üres sávot használná  a csomópont megközelítésére.

Nemsokára odaértünk. 

Hamar megtaláltam a probléma szervezőjét és megkérdeztem, hogy a mentők és a rendőrség helyett mit gondol arról, nem lenne e célravezetőbb, ha a lerobbant nyerges vontató üzembentartóját kérnénk fel, hogy küldjön ki egy vontató járművet.

- Ki maga? És miért avatkozik bele a hibaelhárítási akciónkba?
- Közlekedésmérnök vagyok és segíteni szeretnék.

15 percen belül megjelent a vontató jármű és elhárult a három órás akadály.

Én ezért nem várok el senkitől semmilyen elismerést, de azt javaslom, hogy minden posztra a megfelelő ember kerüljön és az nem nagy baj, ha az éppen nem Fideszes.

Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!

Jóval elmúlt este hat óra, amikor leszálltam a buszról és sétálva indultam a házhoz.

A Bucsi közben kijött Gulyás Judit, hogy világítson nekem, mert az út teljes szélességében fel volt szedve és alig lehetett rajta közlekedni. Közben elmondta, hogy átépítik a fürdőszobájukat, mert kád helyett zuhanyozó lesz és már megvették hozzá az üvegtéglákat. Hívtam, hogy jöjjenek át és nézzék meg, hogy a miénk milyen.

Megérkezve a bázisra, a házban jó meleg volt.

Egy kupica unicum to begin with, majd sült szalonna és újhagyma friss kenyérrel.

Nemsokára megjöttek Gulyásék. Hoztak három szelet pizzát és sütőtököt. A pizza szeleteket megmelegítettem a mikróban és őket körtepálinkával kínáltam. Két kör után megnézték az üvegtéglás zuhanyzónkat, még egy kicsit beszélgettünk, majd elbúcsúztak.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése