2019. december 22., vasárnap

Hazafele Dömsödről


½ 9 előtt ébredtem.

Elindítottam néhány angol anyag letöltést.

Ahelyett, hogy elkészítettem volna a reggelit, Áronnal közöltem, hogy a tegnap történtek miatt ez ma az ő feladata. Neki nem fogok készíteni reggelit, de elmondom, hogy a szükséges alapanyagokat hol találja meg.

Az olasz Duolingó lépett egyet előre és most a kérdőmondatokat gyakoroltatja velem. Ezek nekem jól mennek és ez egy újabb lökést ad az előrehaladásban.

Egyebekben az volt a javaslatom, hogy mielőbb csomagoljunk össze és a buszmegálló felé menet még délben beugorhatnánk egy rövid ebédre a Mizseihez. Áron ezzel egyetértve azt mondta (8:30kor), hogy tőle hamarosan indulhatunk.

Gyorsan összepakoltam, kicsit rendet csináltam a szobámban és lent a konyhában, elindítottam egy full-ra megrakott mosogatógépet és du. 1-kor közöltem, hogy én elindultam. 

A kertkapu zárva volt, de Áron nem említette, hogy bezárta, ezért vissza kellett mennem a kulcsért. Kértem Áront, hogy jöjjön le a kulcsért, hogy miután kinyitottam, kaput, át tudjam neki adni, de nem ért rá, így ötször tettem meg ezt a távot. 

A Mizsei felé mentem. Áronnak is hoztam haza egy kis kaját. Egy busz éppen az orrom előtt ment el, de nem nagy probléma, mert egy óra múlva jött a következő.

Áron a CBA-nál szállt fel ugyanerre a buszra. Egészen a Népliget végállomásáig együtt mentünk, de ő onnan nem haza jött, mert találkozója volt a barátaival a belvárosban.

Én 1-es villamos, M4 metró és 8E busszal jöttem haza.
A Budapesti tömegközlekedés szerintem nagyon jó. A járművek viszonylag újak, gyorsak, belül is tiszták, nem úgy, mint a MÁV szerelvényei.

Itthon másfél órát töltöttem a konyha rendbehozatalával. Utána elkészítettem Áron holnapi tízóraiját, amit felakasztottam a kilincsre.

½ 10-kor arra kértem Áront, hogy lassan kapcsolja ki a számítógépét, készítse össze az iskolatáskáját és a holnap felveendő ruháit. Holnapra, vonatkozólag pedig ha 3 óra körül hazaér, jöjjön el velem és segítsen a karácsonyfa megvásárlásában. Azt mondta, hogy ő ebben nem tud segíteni, mert csak este 10 körül ér haza és csukjam be az ajtót.

Már látom, hogy körülöttem egy embertelen világ kezd körvonalazódni.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése