2019. december 24., kedd

Karácsony


Hiába mentem le halért. Bent a CBA-ban közölték, hogy az tegnap befejezte a működését. Nem volt mit tennem Mirelit halárukat vettem. Egy nagydoboz halászlét és többféle előre panírozott fagyasztott halat. Vettem még egy padlizsánt és Gerbaud szeleteket, no meg egy nagy tejfölt.

Felérve rögtön feltettem főni a halészlét. Tettem bele egy kis Erős Pistát és, hogy rácosabb legyen tésztát, a végén pedig egy kis tejfölt.

Reggelire megsütöttem néhány szelet füstölt szalonnát és azt ettem a nem csípős csípős paprikával. Utána természetesen tejeskávé.

Áron tegnap megígérte, hogy ma reggel fog segíteni a karácsonyfa talp megtalálásában. Most, hogy már elmúlt dél elárulta, hogy az éléskamrában a falap mögött van.

Kivittem a fát az erkélyre és rövid idő alatt belefaragtam a törzsét a talpba.

Meghámoztam a padlizsánt és felszeletelve megsóztam. Amikor már a sótól nedvedzett, bepaníroztam.

Elkezdtem a szaloncukrokat párban kötözgetni, de az olyan unalmas volt, hogy inkább átvittem a lányomnak, magamnak pedig más feladatot kerestem. Estére kellenének karácsonyi dalok.

Áron segített előkeresni a karácsonyfa LED világítását és azt javasolta, hogy mi csak a halászlével kezdjünk és a sülteket csak akkor készítsük el frissen, amikor már Emőke is megjön. Ő most a nagynénjénél (becenevén Andris) karácsonyozik és majd csak 9 óra fele tér haza.

Közben késztettem majonézes krumpli salátát, amiben lila hagyma darabkák is kerültek,

Áron még lement a Penny-be egy flakon olajért. Végül a rántott halból csak ketten vacsoráztunk.

Emőke és András este 10-kor kerültek elő. Emőke hozta az ajándékokat és a maga sütötte mákos bejglit. Természetesen nem bírtam megállni és megkóstoltam a beiglit. Ahogy Róza mondta volt, hosszú í-vel íííísteni.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése