2019. december 25., szerda

Családi kőrben


A karácsony tiszteletére lustálkodási rekordot döntök. Egy versenyző (Áron) még küzd a címért, én feladom. 11 óra van, amikor kimegyek reggelizni. 

A halászléből melegítek egy tálkával.

A nyomkövetőn úgy látom, hogy a gearbest-en megrendelt hátizsák már dec. 22.-e óta a posta csomagkicserélő központban van.

Próbálom összeszedni az utazáshoz a dokumentumokat. A notebookon működő Office a legrosszabbkor jelenti be, hogy a licence lejárt.

Estére készítek egy nagy tál krumpli salátát. (tojás, tejföl, majonéz, mustár, erős pista, olíva olaj, bor, só, őrölt fehér bors, fokhagyma, főtt krumpli és lila hagyma). Az egész bekerül estig a hűtőbe.

Ebédre megfőzök egy karikákra vágott sárgarépát, és amikor már csak zubog a víz, beleteszek egy zacskós japán levest. Utána kisütök két szelet panírozott halat.

Áron a levesből csak keveset kért, inkább a kisütött halból és a krumpli salátából szedett és azt is bevitte a szobájába.

Áron nagy kegyesen megnézte a karácsonyi ajándékát. Azt hittem, hogy visítozni fog örömében, de nem, kinyitotta a panaszládát. A kütyü nem fogadja be a korábban használt SIM kártyáját, nincs rajta fülhallgató csatlakozási hely, a wifi-je nem találja a routert. (Persze később minden meglett.)

Emőke és András délután ötre jelentik be magukat, hogy átjönnek megkóstolni a sült halat. A halak mellé kisütök a padlizsánból is.

Áront kérem, hogy segítsen a konyhában rendet és tisztaságot csinálni, hogy illő körülmények között tudjuk majd Emőkééket fogadni. Áron ebben nem tud segédkezni, mert minden testrésze fáj, ugyanis a hétfői röplabdázásból még mindig izomláz gyötri.

Emőke és András időben meg is jöttek. Hoztak fehér bort. A frissen kisütött hal és padlizsán egy picit odaégett, de finom volt. Emőke nem kért a krumpli salátából a benne lévő lila hagyma miatt, ő inkább hozott anyagból (francia saláta) dolgozott. 

Elmesélték, hogy ma merre jártak, közben iszogattunk. Kellemes volt velük tölteni az estét, de Áron ki se jött a szobájából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése