2020. június 9., kedd

A kerti dzsumbuj megszüntetése

20200609 kedd

Visszatért a túl korai ébredés. Már megint 5-kor akart kidobni az ágy, de nem hagytam magam.

Az időkép mára is meleget jósol és a Duna vize is egy fokkal melegebb lett, de még mindig csak 19 Celsius fokos.

Lustálkodás közben Michael Andreas zongorajátékát hallgatva

https://www.facebook.com/MichaelAndreasMusic/videos/2770197346424557

arra gondoltam, szabad-e az időnket középszerű emberekre pazarolnunk? Legszívesebben egész nap Andreas zongorajátékát hallgatnám. Félelmetes tehetség.

Már tegnap elhatároztam, hogy ma az egyik feladat az lesz, hogy a kert végében megszüntessem azt a nagy dzsumbujt, ami többek között a bió tárolót is betakarja.

Lehet, hogy az idő 1-2 fokkal hűvösebb, de legalább látom, hogy a növények az eső miatt már nem szomjaznak annyira.

Teljesen felfegyverkezve (két metszőolló és egy rókafarkú fűrész ) mentem a helyszínre, hogy megtisztítsam a terepet.

Sajnos a munkavédelmi felszerelésemből hiányzott a kesztyű, ezért a csalánokkal meggyűlt a bajom.

Még el sem végeztem a munka negyedét, amikor rájöttem, hogy milyen nagy fába vágtam a fejszémet. A levágott lombok kupaca már meghaladta a másfél méteres magasságot. Még azt sem tudom, hogy azzal mit kell kezdeni, de majd megkérdezem Béni szomszédomat, mert ő ezekben a kertészeti dolgokban sokkal jártasabb, mint én.

Amikor már nagyon belefáradtam a terep lombtalanításába, jutalomfalatként elültettem egy karalábé palántát. Ez tiszta felüdülés volt a lombtalanításhoz viszonyítva.

Az édes paradicsom magjainak eszük ágában sincs kihajtaniuk a poharakban.

Mire bejöttem, már majdnem dél lett. Megmelegítettem egy szeletet a hűtőben lévő rántott csirke mellekből és azt ettem egy szelet kenyérrel. (Azt az olvasó bölcsességére bízom, döntse el, hogy ez még reggeli-e, vagy már ebéd?) Utána még készült egy tejeskávé.

A délelőtti munka két részből áll: Az első rész a lombtalanítás, a második pedig a dicsekvés róla a blogban. Most, hogy a mai penzumot elvégeztem, megírom sorról-sorra.

Felhívtam a Fehérvári úti Laptophardver boltot, hogy a Dell notebookhoz náluk vásárolt akkumulátor újabban azt jelzi, hogy a töltöttsége 0 %, a töltő csatlakoztatva, de az akku nem töltődik. Azt ígérték, hogy ha pénteken beviszem, kicserélik.

Kifeküdtem a kertben napozni. Amikor olyan nagy felhő készült eltakarni a napot, ami akár 10-15 percig is eltarthat majd, akkor bevittem  néhány ágat a fűrészelőbe (árnyékot ott is találok :-)).

Még a délutáni műszakra is maradt egy karalábé palánta elültetése.

Este 7-kor megmelegítettem egy adag sokzöldséges serpenyőben sült csirke mellet és egy pohár sör társaságában azt vacsoráztam.

Fene a kívánós fajtámat, este 10-kor még vágytam egy kis édességre, ezért nekiálltam palacsintát sütni. A baracklekváros palacsinta finom lett és 6-8 darab még bekerült a hűtőbe is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése