2020. június 20., szombat

éjjel van vagy nappal?

20200620 szombat

1:00 órakor felébredtem. Miután sikerült betájolnom magam, rendeztem a soraimat. Lezártam a tegnapi blogspotot, megválaszoltam a tegnap nyitva hagyott leveleimet és egyáltalán, igyekeztem rendet tenni magam körül, de ezt nem szeretném bevezetni, hogy éjjel legyen nappal  és már a fizikain túl mentálisan is rendetlenség vegyen körül.

Sikerült visszaaludnom és ez egészen reggel kilencig tartott. A vártnál jobb derékkal keltem fel.

Két kis grill kolbász került sütve a reggelihez az asztalra (ketchup, mustár, hagyma paprika) és tejeskávé.

Kint 20 fok van, de hűvösebbnek tűnik, mert a napot egy összefüggő nagy felhőzet takarja és csak holnap délutánra várható némi felmelegedés.

Ennek ellentmondóan úgy teszek, mintha már javában nyár lenne. Egy nagy tejfölös pohár feneke kerül kilukasztásra, majd bevetésre. Egy kis pohárban fészkelődő palánta kerül bele áttelepítésre.

Ha már ott vagyok a palántázónál, kis poharakba elültettem a csípős paprika magokból néhányat.

Hat óra után feltettem két nagyobbacska krumplit meghámozva, feldarabolva sós vízben főni és amíg főtt, felszeleteltem a csirkemellet, megfűszereztem, bepaníroztam, majd a megfőtt krumplival együtt megsütöttem.

Miután Emőkével megbeszéltem, felajánlottam Antalnak (felesége kórházban van és ő is izületi bántalmakkal szenved), hogy amíg nem tudják megoldani a lakhatásukat, addig átmenetileg beköltözhetnek a faházba és még lakbért sem kell fizetniük.

A vacsorához elkészítettem citromlével és porcukorral a fejes salátát. A vacsora finom lett.

Felhívtam a Horváth fiút a kerti munkák ügyében és a jövő héten eljön megnézni a terepet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése