2020. június 5., péntek

baracklekváros palacsinta

20200605 péntek

Megint túl korán ébredtem, de nagyon magamra szóltam és ettől sikerült visszaaludnom és a második felvonásban már csak nyolc óra után ébredtem.

Szerény! reggelire egy szem tejfölös ruszlihoz fokhagymával bedörzsölt pirítós kenyeret megkentem májkrémmel (amit még Tibcsi itt felejtett) és hozzá aludttej.

Felhívtam R. Mikit, de nem szolgált jó hírekkel. Annak ellenére, hogy nálam bő három évvel fiatalabb, nagyon rossz egészségi állapotban van. Jobbulást kívántam neki és kértem, ha úgy látja, hogy bármiben tudnék segíteni, ne hezitáljon, szóljon.

Kimentem, hogy megnézzem, mit tett a beígért zápor. Szinte semmit. Minden úgy nő, fejlődik, ahogyan az a nagy könyvben elő van írva. 

Néhány ágat bevittem a lefűrészelőbe. Ahova a darabokat felteszem, lassan már nem érem el a tetejét.

Készítettem két új karót, hogy a növésben lévő paradicsomok se panaszkodjanak és elültettem két karalábé palántát.
 
Utána kellene olvasnom valamilyen finom karalábéfőzelék receptnek, mert már nagy lesz a karalábé termés.

Már jócskán elmúlt dél, amikor befejezem a sonkás lencseleves projektet. Ebéd utáni levezető testmozgásként elültettem még egy karalábét és egy paprikát. 

Utána kivittem volna a biót, de a rakodólapokból tákolt rekeszt már annyira benőtte a gaz és egy nagy bokor, hogy meg se találtam.

A következő vállalkozás az lett volna, hogy Emőke telkén megnézem kihajtottak-e már amiket ültetett. Ott sem voltak jobbak a körülmények. Nagy nehezen eljutottam a  vélt helyig, de a növény ismereteimnél csak a látásom gyengébb, úgy hogy semmit nem találtam.

Este 7-kor eldöntöttem, hogy ma este baracklekvárral kevert diós palacsinta lesz a vacsora. Nagy elánnal kezdtem a diótörésnek és darálásnak, majd összekevertem a baracklekvárral. Utána készült a tészta liszt tojás, vaníliacukor és tej hiányában szódavíz. 

Annyit sütöttem, hogy tudjak vinni haza a gyerekeimnek is. Este nyolcra már a harmada el is fogyott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése