2020. június 21., vasárnap

Fölösleges oda-vissza út

20200621 vasárnap

Nyolc óra előtt ébredtem, de a derekam nem javult. A notebookon kimagozom, hogy mik a jó hírek a számomra, a rosszakat ki se nyitom.

Jelenleg 19 fok van és bár a napocska kibújik néha a felhők mögül, az időkép jósolta 22 fokos napi maximum sem fog túlzottan kényeztetni. Az igazi nyár még mindig nem érkezett meg és mától rövidülni fognak a napok is.

Reggelire megsül a két karika bácskai és a kenyérre téve már csak egy kis újhagyma,  csípős paprika és utána egy nagy bögre tejeskávé.

Ha ekkora keletje van a csípős paprikának, akkor egy idő után kellene gondoskodni az utánpótlásáról is. A szalvéták között nedvesen tartott paprikamagok be kerültek egy nagyobb fajta előnevelő tejfölös pohárba. Majd ha már kibújnak, akkor kiegyelem őket.

Most már világosan látszik, hogy nem kell napi 12 órát tölteni a földeken. Ha napi rendszerességgel csak 10 percet foglalkozunk a

konyhakerttel az egy idő után meghálálja és kirajzolódik a bő termése.

Azt ígértem Emőkének, hogy délután hazamegyek, hogy egy kicsit együtt legyen a család. Össze is pakoltam. A rántott csirkemell maradékát és a sült krumplit betettem egy kis műanyag vödörbe, hogy Áron és Emőke is kapjanak belőle. A fejes salátából nem maradt már annyi, hogy azt érdemes lenne csomagolgatni, azt a pár levelet inkább megettem, a levét pedig megittam.

Hat óra fele értem haza.
Előre számoltam azzal, hogy rendetlenség fog fogadni, de kétszer akkora fogadott. El is határoztam, hogy ott hagyok csapot-papot és világgá megyek.

1/4 12-re értem Dömsödre. A "Kukacos" még nyitva volt. Bementem és vettem egy pontyhalászlét elvitelre. A bázison rámelegítettem, tettem bele egy pár csepp csili szószt és egy szelet kenyérrel megvacsoráztam.

   
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése