2020. június 1., hétfő

Hűvös van

20200601 hétfő

Tibcsi azzal ébresztett, hogy 1/2 9 van és ha időben szeretnénk indulni, akkor kezdjük el a napot.

Lementem reggelit készíteni. A vendég vágyása szerint főtt kolbász mustárral és lágy tojás kakukkfűvel, pirítós és tea lett a reggeli.

Reggeli után hosszas, alapos pakolás, miközben teleraktam és elindítottam "Mariskát" a mosogatógépet.

10:40-kor betoltam a fűnyírót a lakásba, mindent bezártam és beriasztóztam.

Indultunk. Azt találtam ki, hogy Tibcsinek ne kelljen engem hazavinnie Gazdagrétre és onnan visszafele még egyszer megtennie ugyanazt az utat. Legyen elég, hogy kivisz a buszmegállóhoz, onnan én busszal Budapestre, ő pedig az autójával az ellenkező irányba Kecskemétre megy. Így is történt. Elbúcsúztunk. Kellemes három napot töltöttünk együtt.

A busz ami jött 660-as lassú járat volt, de végül du.1 óra előtt befutott a Népligeti végállomásra.

Hazaérve egyáltalán nem lepődtem meg azon a rendetlenségen, ami fogadott.

Este hatkor Áron megkérdezte, hogy az jó lenne-e, ha vacsorára sajtburgert készítene? Igen, mert már nagyon megéheztem.

Elkezdtem olvasni Németh László: Bűn című könyvét, aminek egy igen csak rozoga példánya van nálunk, de a szóhasználatai és a mondatfűzései, túl a történeten mindenért kárpótolnak.

Áron egy született diplomata. Nem tudta beszerezni a sajtburgerhez az alapanyagokat, mivel Pünkösd hétfőn minden zárva van.

Gondolta, akkor rendel egy házhoz szállított pizzát és, hogy az élét kivegye, megkérdezte, hogy nekem is rendeljen-e.

Itt Gazdagréten nem olyan jó, mint Dömsödön. Itt ha hűvös van, mint most is, akkor a lakásban is hűvös van, mert a FÖTÁV csak a számlát küldi, a meleget nem. Dömsödön be van állítva a kívánt hőmérséklet és ott akkor is annyi van, ha kint hűvösebb van. (igaz, hogy ingyen árammal a napelemekből és így még a számla se jön.)

Azután megjött a futár a pizzával. Finom volt, de nem olyan finom, mint amilyet én szoktam sütni, ketchup sem volt rajta, de 4x annyiba került.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése