2020. május 31., vasárnap

Hűvös Pünkösd vasárnap.

20200531 vasárnap

Ébredés 3/4 7-kor. Sehol egy kis napsütés, csak fúj a hűvös szél és az időkép is egész napra borús időt jósol, egyáltalán kellemetlen időjárást hozott a Pünkösd vasárnap.

Az olasz Duolingoban egy egész heti lógást kell behoznom. 350 XP pontom helyett a héten van mindössze 27. Felháborító. Milyen

példát mutat egy ilyen apa a fiának? És a tanítványok? Hol van az a híres rendszeresség?

Kísérletet tettünk néhány dolog bevásárlására, de itt Dömsödön nagyo Pünkösd Vasárnap volt, hogy szinte minden zárva volt. Végül a Dabi Vegyesboltban tudtunk venni tejfölt, sört és két kg. krumplit.

Hazaérve a tejfölös ruszli mellé készítettem fokhagymás pirítóst és azt reggeliztük.

Az ebédhez feltettem a megpucolt és felkockázott krumplit főni, miközben a szembe szomszédtól kértem egy csokor petrezselymet.

Amíg a krumpli a sós vízben főtt, befektettem a tegnap gondosan bepácolt tarja szeleteket a nagy serpenyőbe és kevés olajon elkezdtem óvatosan sütni.

Közben Tibcsi szakszerűen a kezelési útmutatónál világosabban megmutatta, hogyan, kell az önjáró fűnyírót az előírásnak megfelelően beindítani és használni. Ma ennek örültem a legjobban.

Amikor a tarjaszeletek már megsültek, átadták a helyüket az időközben megfőtt és leszűrt krumplinak, amit továbbsütés közben megszórtam az apróra vágott petrezselyemmel.

Az így elkészült fogás kovászos uborkával nagyon finom ebédnek bizonyult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése