2020. május 24., vasárnap

Albert Camus

20200524 vasárnap

7 órakor ébredtem a nap ragyogóan süt, de az idokep.hu szerint még a jövő héten sem lesz nyár.
Péter öcsém ma 72 éves és hibába próbáltam Andin keresztül megüzenni a jókívánságaimat, hiába próbáltam hívni őket ma reggel, úgy látszik, hogy még a telefonjaik is karanténban vannak.

Orbán Viktor ma reggeli beszédét hallgatva megállapíthattam. hogy nem csupán az a probléma, hogy ő egy a hatalmát görcsösen szorongató diktátor, hanem az is, hogy nagyon összeszedett és okos. A baloldali harmatgyenge ellenzék ezt hiába vonja kétségbe az csak azt bizonyítja, hogy nem tárgyilagosak, elfogultak.

A Notebooknak feltehetően egy szoftveres rendszerhibája miatt a billentyűzet bal klikkje van ahol működik és van ahol nem.

Reggelire bekaptam egy pár falatot a csécsi szalonnából, hozzá mindenféle zöldség (csípős paprika, újhagyma, uborka thai homokba mártogatva, utána tejeskávé.

Nagy munkába kezdtem. Albert Camus:Pestis című regényének magyar nyelvű fordítását tördeltem egy Word dokumentumba és közben olvastam. Először tartottam tőle, hogy ez mazochizmus, miért kell pont most egy járvány közepén egy másik járványról olvasni, de azután hamar megszerettem a művet. Sokat segít a jelenlegi helyzet megértésében, feldolgozásában, elviselésében. Camus néhol bibliai mélységekben ír az emberi kapcsolatokról. Mindenkinek fogom ajánlani, hogy olvassa el.

Még csak a harmadánál tartok az olvasásában és a tördelésben, de ha készen leszek vele, szívesen megosztom majd másokkal is.

Áron lement a CBA-ba az ebédhez alapanyagokért és azt kérte, hogy maradék lecsót még fele-fele ebéd előtt együk meg.

 Vásárolt füstölt oldalast is és azt mondta, hogy most keres a neten egy receptet, de ahhoz képest, hogy most már lassan öt óra van és még el sem kezdte az ebéd készítését nem kapkodja el. Engem nem zavar, jó lesz az majd vacsorának is.

Egyszer csak elkészült a vacsora. Sült oldalad gombás rizzsel és főtt krumplival, mellé kovászos uborka, Csak dicsérni tudtam.

Utána Áron kihívott egy sakkpartira. Ez itt most a dicsekvés helye: A három parti mindegyikében szarrá vert. Az én fiam!

Még egy picit dolgoztam a regényen, azután villanyoltás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése