2020. május 30., szombat

Piac

20200530 szombat

Reggel amint felébredtem, lementem és megkérdeztem Tibcsit, hogy van-e kedve engem kivinni a piacra. Van, mondta, de ő nem szeretne ott kiszállni az autóból. El is indultunk, de ő még a javaslataival sem segített, hogy mit vegyek.

Nem probléma, én mindent vettem ami egy bőséges reggelihez elengedhetetlen. Vettem füstölt sonkát. tejet és egy csomó palántát. Ízlett is Tibcsinek minden, még a thai homokos uborkátöis megkóstolta.

Utána kimentem a kertbe és újabb négy palántát ültettem el. Délután is folytattam a palánták betelepítését Szerintem összesen 7 palánta került a földbe, de de az ágak darabolását ma ellógtam.

Az estebédről már nem lehetett megállapítani, hogy az a kettő közül melyik. A hideg meggylevest csak én ettem, a csülök pékné módra pedig, ha nem is olyan mint amilyet én szoktam a sütőben sörrel locsolgatva ropogósra a sütőben készíteni, megfeleztük és vacsorának megtette.

A tarját ma csak (só, bors, mustár) bepácolva betettem a hűtőbe és majd holnap sütöm meg, az ebédhez pedig még kigurulunk és veszünk krumplit, petrezselymet, fejes salátát és esetleg francia krémest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése