2020. május 27., szerda

Palántázás

20200527 szerda

Ébredés 1/2 6-kor. Nincs is semmi dolgom ilyenkor, éhes sem vagyok, szerintem Béni is csak 8 óra után fog jönni. Minek ilyen korán felébredni? Ráértem volna két óra múlva.

Se altatóra nem szeretném rászoktatni magam, de még a pálinkázás bódítására sem. Max, meg fogok kérdezni erről egy szakembert. Be fogok vezetni egy esti sétát, hogy jobban aludjak. Most pedig elkezdek olvasni.

Béni csak 1/2 10 körül jött, Hozott paprika és paradicsom palántákat, meg egy tök kezdeményt  és két karalábét.
Gyorsan megreggelizek és kezdek ültetni. A  nap gyönyörűen süt.

Reggelire sült császárszalonna, bundás kenyér, újhagyma, csípős paprika, utána tejeskávé.

Félmeztelenül megyek ki kertészkedni. 21 fok van, hadd termelődjön a D vitamin. Azt mondják, fontos a koronavírus ellen.

A nagy tök palántával hamar végeztem, a paprika, paradicsom elültetése annál macerásabb volt, mert a konyhakertnek azon a részén a föld még mindig tele van nagy méretű sóder kavicsokkal, amibe az ásó folyton beleakad. Nem is baj. most egy kicsit pihenek és majd itt folytatom.

14:10 elég volt a pihenésből, kimegyek folytatni, mert azt szeretném, hogy mire jön a beígért eső, addigra ne csak két palánta legyen a földben. Újabb három (egy paprika, egy paradicsom és egy karalábé) került elültetésre, amikor a szél felerősödéséből éreztem, hogy mindjárt esni fog.

Még azért arra maradt időm, hogy néhány ágat bevigyek a darabolóba. Nem kell napi 12 órát, dolgozni a tűző napon, de azért 20-30 percet foglalkozni naponta a kerttel nem árt. 30 éve az a tapasztalatom, hogy a kert meghálálja.

Bejövet a házba, egy pohár hideg sör lett a fizetségem. A megjósolt eső végül nem jött meg, úgyhogy, amikor újra kimentem ültetni, már saját magam locsoltam meg az elültetett palántákat. A mai nap termése nem sok, összesen 9 elültetett palánta. Abban volt paprika, paradicsom, karalábé és tök is.

Vacsorára készítettem sült csirkeszárnyakat paradicsomos mexikói zöldségkörettel, de annyit, hogy ha holnap jönnek Emőkéék, akkor már ne kelljen külön főzőcskéznem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése