2020. május 21., csütörtök

Csípős paprika palánta

20200521 csütörtök

A reggeli ébredésnél még éreztem, hogy a derekam még közel sem tökéletes, de azért lementem reggelizni. Nem kellett készítenem semmit, mert a hűtőben volt még, gondosan alufóliába csomagolva abból a szendvicsből, amit Kati otthonról hozott. Ahhoz ittam egy bögre tejet és kész.

Visszapihentem és 1/2 10 után arra ébredtem, hogy Tibcsi hív Viberen. Bejelentette, hogy 29-én jön és sztrapacskával meg  Unicummal fog felköszönteni. Mind a kettő a kedvencem.

Ha már ilyen "korán" kezdődik a nap, akkor legalább teljék hasznosan.Tímea küldött egy hosszabb, mint egyórás videót "Az orvosnál" címmel, amiből nagyon sok új olasz szót és kifejezést tudtam kipreparálni. Meg is fogom írni neki, hogy milyen hálás vagyok érte. Szerintem az "OlaszOnline" kurzusán én vagyok az egyetlen ingyenélő tanulója.

Közben Béni lánya áthozta a rekesz szódát, amit tegnap megtöltettek nekem.

Igyekszem bepótolni a heti Duolingo lemaradásomat, bár ez szinte lehetetlen.

Nem akarok dicsekedi, de a derekam egyre szarabb állapotban van.

Ebédre megmelegítettem egy rántottcsirke combot, hozzá kenyér és cékla saláta.

Kimegyek a kertbe. megnézem, hogyan áll az önjáró akkuinak a töltése és kinőttek-e már a tejfölös poharakban a csípős paprika palánták.

Az akkuk töltése jól áll, de a palánták még alig bújtak ki. Beszélgettem velük, kaptak egy kevés zamatosabb földet és sok vizet. Az időjárásra nem lehet panaszuk, mert ragyogóan süt a nap és a hőmérséklet 20 fok fölött van.

Béniéknek átvittem a pénzt, amit a rekesz szódára költöttek.

Néhány ág bekerült az istállóba felfűrészelésre. Alakul az a kupac, csak nincs látszatja.

Próbáltam megkeresni, de nem találtam sem a zöldautó (PPZ 012) Használati Kézikönyvét sem a keréktárcsa csavarokat.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése