2020. május 7., csütörtök

A szivattyú újra funkcionál

20200507 csütörtök

Már 8-kor felébredtem, de csak egy fél óra múlva indultam el a Dobos ABC-be. Hunoréknak kitettem az oszlop tetejére a 125. telek lakatkulcsát és a mérőszalagot. hogy ha időközben jönnének és felhívnak, meg tudjam mondani, hogyan jutnak be a telekre.

Majdnem mindent meg tudtam venni, csak újhagyma nem volt és a tejet felejtettem el.

Hazafele, miközben 20 km/ó sebességgel robogtam, még megálltam a Dabi Vegyesboltnál egy liter tejért és egy tejfölért. Újhagyma itt sem volt.

Mire hazaértem Hunor és a barátja már a kapuban vártak. Átmentek a Zsolti bácsi féle telekre és amíg én reggeliztem, kijelölték négy karóval az aquapóniás háznak (3 x 8 méter) a helyét.

Megreklamáltam az önjáró fűnyíró akkujának a silány teljesítményét. A válasz 2-3 napon belül küldenek egy csere akkumulátort.

Sikerült beindítanom a szivattyút. Minden szomjazó palántának adtam egy kis vizet. A nap süt, az ing le, D vitamin be.

Még a kupacból is feldaraboltam néhány ágat.

Este nyolckor megmelegítettem a maradék paprikás krumplit és egy szeletke kenyérrel, egy kovászos uborkával megvacsoráztam.

Utána egy pohár sör.

Amikor lepihentem és olvasgattam, rájöttem, hogy minél többet olvasok angolul, annál többet  értek meg első ránézésre szótárazás nélkül. A szavak jelentése egy idő után magától kiderül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése