2020. május 10., vasárnap

Emőke lányom szülinapja

20200510 vasárnap

Hatkor ébredtem és arra gondoltam, hogy mire Emőke otthon felébred és bekapcsolja a számítógépét, már egy csomó jókívánság fogadja.

Csak 11-ig tartott a lustálkodás, mert kezdtem éhen halni.

Kossuth-díjas installatőr legyen a talpán, aki nagyobb rendetlenséget tud kreálni a konyhaasztalon, mint ami azon most van.

Nagy levegőt vettem és az egész asztalt letakarítottam. Nálam csak a két véglet létezik. Mindent elraktam a helyére, az asztalterítőt kiráztam, az asztalt nedves szivaccsal lemostam és száraz ruhával áttöröltem.

Amíg sült a császárszalonna meg a bundás kenyér, addig a tepsiből kioperált diótortát próbáltam rendbe rakni. Először eltávolítottam a keskeny égett részt, majd feldaraboltam, hogy a csokikrém felvitele után egy formás emeletes tortát kapjak. Befejezésnek feltettem a díszítő dióbél feleket.
Készítettem egy provizore tortaszállító dobozt, ha már se Áron, se Emőke nem jön le, hogy itt ünnepeljünk együtt.

A reggelit már nem részletezem, mert azt korábbról mindenki ismeri, ezer összetevő, ezer íz.

Az idő szép napos, de még nincs elég meleg a Dunázáshoz, az időjóslat pedig az, hogy kedden ráadásul jön egy hideg front.

Megint bevittem néhány ágat az istállóba a kupacból és felfűrészeltem, hogy a tároló falra felrakhassam. Ha már nem látom, hogy fogyna a kupac, legalább ennek a rendszerességéből nem kellene engednem.

A másik, amiben nem szabad kihagynom egy napot sem, az az olasz, mert ha kiengedem a kezemből a gyeplőt, akkor vége és akkor abból nem lesz nyelvvizsga.

Az esti mese L. Frank Baum: "The Wizard of Oz" olvasása.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése