2020. június 17., szerda

Igazítás a szivattyún

20200617 szerda

Ébredés 9 óra előtt. Derült ég, 21 fok Celsius és madár csicsergés.

Felhívtam R. Miki feleségét, hogy ha megadja Miki TAJ számát, akkor az orvos barátom rá tud nézni Miki MR vizsgálatának eredményére.

Reggelire két szelet sült császárszalonna tejfölös kenyéren, újhagyma, csípős paprika, (közben a magjainak mentése), utána tejeskávé.

Egy bő óra kertészkedés 24 fokban napfürdőzéssel. Nagy pohárból a földbe kerül a palánta (ma talán egy zeller), kis pohárból a nagy pohárba. 10-15 is van már az előnevelőben.

Néhány ág a fűrészelő elé került. Addig nem nyugszom, amíg a kupac nem fogy el teljesen.

Bejövet a kertből befűszereztem (só, bors, mustár) a másik csirkecombot is. Alig, hogy bejöttem 1/4 3-kor az időjárás egy újabb záporral fenyeget. Essen csak, kell a termésnek.

Azért tarthatna egy fél-egyórás szünetet, amíg leúszom a mai penzumot.

Összekészülődök a mai úszáshoz (törülköző, létra) és indulás.

A Duna vizének hőmérséklete határeset. Lehetne egy-két fokkal melegebb, de így legalább gyorsítani kell az oda-vissza úszásnál a tempót.

Amikor kiszálltam, gyorsan megtörölköztem és az első utam Zborovszkiékhoz vezetett. Ott koccintottam Gáborral egy felest és konzultáltam vele a szivattyúról. Azután átjött, valamit még beiktatott a rendszerbe és elmondta, hogy szerinte mikor és hogyan kellene légteleníteni.

Közben, hogy én se tétlenkedjek, felfűrészeltem az odahordott ágakat.

1/2 8 Feltettem két meghámozott, felkockázott krumplit főni és a combokat sülni.

Megint eleredt az eső. 8-kor vacsora.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése