2020. június 26., péntek

Egy (harmad) üveg méznek annyi

20200626 péntek

Sajnos, úgy tűnik, hogy az éjjel két óra körüli felébredés kezd menetrendszerűvé válni. Itthon elfogyott az unikum, pedig talán az lenne a megoldás, hogy lefekvés előtt többet kellene innom.

Megnéztem Kadarka Endre egy korébbi riportját Benedek Tiborral. Számomra nem csupán körvonalazódott B.T. nagysága, hanem azt is le kellett, hogy vonjam belőle, hogy az igazán nagy emberek sohasem nagyképűek, mindig megmaradnak szerénynek.

Egészen 1/2 11-ig jól elvoltam a notebookommal. Akkorra elegem lett az éhezésből és lementem reggelizni. Bundás kenyér, sült császár szalonna, hagyma és tejeskávé. Közben készítettem egy nagy adag kőrözöttet.

Reggeli után megint a kerttel foglalkoztam. Egy karalábé, egy zeller és egy vézna paradicsom került a földbe.

Az idő napos, meleg, de előírtam magamnak, hogy úszás csak azután kezdhető, ha már egy adag ágat felfűrészeltem.  Ez félig-meddig sikerült is, de az utolsó ágnál a fűrész szalagja elszakadt.     

Ez persze nem akadályozott meg abban hogy a félórás úszást teljesítsem.

Visszafele úszva a Zborovszki stégnél részt vettem egy politikai demoralizáló kurzuson, amit Klári és Gábor tartott.

Kértem Gábort, hogy jöjjön át, segítsen behelyezni a nagy kétágú létra kitolható toldatát és a fa mellé állítani. Ha már ott van, akkor szedjenek maguknak cseresznyét. Szedtek is egy keveset, de Klári megállapította, hogy ezt egy hónappal korábban kellett volna leszedni, mert a nagy része már tönkrement. Áronnak írtam, hogy szeretném, ha holnap, amikor jön Emőke, ő is lejönne vele.

A délutáni pihenés alvásba fordult. Este nyolc után már nem láttam Tóni autóját, pedig biztosan hozott KFC-s csirkeszárnyat csak akkor én aludtam.

Vacsorára megmelegítettem az utolsó adag zöldséges csirkelevest.
Az asztal lerámolásakor az ügyetlenségem miatt az üveg méz a konyha kövén landolt. Szerencsére nem a teli üveg, de ezt a harmad üveget is nagyon sajnáltam. Ma csak nagyjából takarítottam el a romjait, majd holnap befejezem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése