2011. december 18., vasárnap

ha velem bármi történne

Ma nagyon jó napunk volt. Semmi kötelezettség, semmi előre megbeszélt program, amihez igazodnunk kellene, csak a laza vasárnap. Ennek ellenére korán keltünk, főleg Áron, metrt akkor még szabadon Internetezhet.
Amikor én keltem, olyan fél nyolc tájban, akkor már csak a reggelire kellett koncentrálnom.. Áron betartotta a házi szabályokat és fogmosás után felöltözött. Még az is lehet, hogy tiszta fehérneműt vett és azzal a meglepetéssel fogadott, hogy szedett a kertben friss almákat egy egész nagy zacskóval.
Reggelire teljesítve a kívánságokat, bundáskenyér volt grillezett csirkemellel és mézes langyos tejjel.Előreggelinek persze egy kávéskanál reszuelt cékla mézzel és citrommal, hogy a téli influenziákat elkerüljük..
Én könyvkötészettel és egyéb politechnikai gyakorlatokkal töltöttem a délelőttöt, miközben Áronnal átvettük a német d-re és t-re végződő lecsupaszított főnévi igenevek igéinek a ragozását.
Ebédre csak egyszerű rizseshúst és csirkemellet ettünk uborkával.
Közben Áron agyon kényeztetett. Készített nekem kávét, behűtött borogatást tett a jobb alsó karomra és részletesen megbeszéltette velem, hogy mi legyen a koerográfiája annak, ha velem bármi történne. Ez a nyílt beszéd szemmel láthatóan megnyugtatta.
Délután elküldtem Eszternek a "Ráchel perbeszáll Istennel" c. Stefan Zweig nvovellát, remélve, hogy neki is tetszik majd.
Berni visszahozta a lapmonitort, ami kellettÁron tervezett karácsonyi konfigurációjához.
Hazaindulás előtt még ebenéztünk M. Marikához, akinek a gépe döglődik, de ez várható volt és Bélával javasoltuk is neki, hogy eljött az idő a frissítésre, mert egy ilyen öreg gép már nem tud megbírkózni a Windpws 7-tel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése