2011. december 24., szombat

Szent este

A nagy közös reggeli után Babette elvitte Mátét és Áront az egri várba. Délelőtt átnéztem a sajtót. Kíváncsi voltam a tegnapi balhé visszhangjára. Utána leültem a Notebookkal és konstatáltam a kedves, szép karácsonyi üdvözleteket. Amíg Áron Nóra nagyival lementek úszni, addig megpróbáltam bepótolni a blogírásban az elmaradásaimat.

Kipróbáltam mind a négy szaunát (száraz, gőz, infra, illatkamra), de a merülőben csak 8-10 fokkal melegebb víz volt, mint a Rudasban.

Átöltözés után ünnepélyes ajándékozás. Áron kapott egy mobiltelefont, amit ambivalens érzelmekkel fogadtam. Attól függetlenül, hogy a kütyüje SIM kártya fogadóképes, ez csak arra való, hogy elveszítse, vagy ellopják. Én egy Spíró könyvet kaptam, amike ugyanúgy örültem, mint a nagyi a Vámos Miklósnak és a fotós naptárnak.

Ferkó kibontott egy üveg whiskyt (egyik kedvencem a Ballantine's), amit a vacsoráig el is kortyolgattunk.

A Karácsonyi vacsora szinte kifogástalan volt. Pisztráng fokhagymásan mandulával előételnek, utána halászlé, majd töltött káposzta és a végén mindenféle beigli.

Az ünnepi vacsora után megnéztem Kenneth Branagh Varázsfuvola film adaptációját. Nekem, aki Bergmann, Milos Forman és Szabó István-on nevelkedtem, Branagh kevésnek bizonyult. Az egész filmen keresztül egyedül Mozart volt hibátlan, de szerintem ő is forgolódott a sírjában. Lehet, hogy Branagh jó filmszínész, de az nem garancia arra, hogy jó rendező is legyen.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem Branagh Shakespeare adaptációival nem volt baj, már ha rendezőként emlékezünk meg róla.... Merci

    VálaszTörlés
  2. Nekem Branagh Shakespeare adaptációi is úgy tüntek, mintha szeretné azokat az amerikai közizlés, vagy éppen a saját rendezői képességeihez leegyszerűsíteni.
    Tudom, hogy egy Bergmann Varázsfuvola mellé nem egyszerű dolog egy riválist alkotni, de nem is tartozik kötelező versenyszámok közé, hogy valaki egy Mozart operát filmesítsen meg. Biztos van bennem egy kis elfogultság és azért néztem meg immáron sokadszor Formann Amadeusát míg ezt, bár egyáltalán nem bántam meg, de elég volt egyszer megnézi.
    PG

    VálaszTörlés