2012. február 6., hétfő

akku csere

A reggelt azzal kezdtem, hogy megnéztem Norcikám blogját és megnyugvással olvastam a tegnapi közvetítés utolsó bejegyzését: "Megérkeztek". Dezső még nyolc óra előtt felhívott, hogy talált egy jobb megoldást, mert van egy autómentő ismerőse, aki biztosan be tudja vinni az autót a szervizbe, meg minket is Budapestre. Azután mégegyszer felhívott , hogy Eszter csuklóját sürgősebb lenne orvossal, röntgennel megnézetni ezért ő felajánlja, hogy most beviszi Budapestre. Öt perc alatt ott is volt és Eszter már indult is.
Hívom a nekem ajánlott autómentőst, aki nagyon kedves, nagyon készséges volt, de mint mondta sajnálja, nem tud jönni, mert éppen most indult el Kiskunlacházáról a hátán egy BMW-vel Budapestre. Ha nincs jobb, akkor hívjam dél körül,akkorra kb. visszaér. Közben felhívtuk Ági nénit, hogy tekintsen el Áron mai iskolai szereplésétől, a vesztegzár miatt.
Így maradt ategnap este javasolt autóvillamossági szerelő. Hívásomra közölte, hogy fél óra múlva másodmagával megjelenik. Nem hozott magával akkumulátort, helyette felkötötték egy Lada Niva után és bevontatták a Scenic-et a dömsödi műhelyükbe. Nem ment olyan egyszerűen a dolog, mert a Scenic-en az elektronikus kéziféket még akkor is művészet kiengedni, ha jó az akku, nemhogy ilyen lerobbant állapotban. Mi Áronnal csak utasok voltunk.
Közben Eszter telefonált, hogy sikeresen megérkezett a Tétényi úti kórházba, ahol várólistára tették, amíg jön érte egy mentőautó, amelyik majd átviszi a János kórház traumatológiájára. Felhívtam Tamást, hogy oldja meg helyettem a problémát. Egy óra múlva már kezelés alatt állt a lány és meállapították a kettős csuklótörést bebetonozták az alkarját. Közben nekünk vettek egy 75 Ah-ás új akkut, mivel ez már öt éves volt és az egyik cellája meg is volt repedve. Nem sokkal később már az új autóval tudtunk indulni Budapest felé.
Esztert a Kiss Ferenc téren sikerült felvennünk. Itthon azután Áron egy pizzát rendelt, amit ott a helyszínen el is fogyasztott, én pedig egy háromfogásost csomagoltattam.
Ági néni telefonon lediktálta Áron leckéjét, amit Áron azonnal el is kezdett tanulni és írni, mi meg kipihentük a nehéz nap fáradalmait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése