2012. április 20., péntek

korona

Reggel Áronnak nehezére esett a felkelés, de látom, odafigyelt a dolgaira és a teniszütőt is vitte a suliba, hogy szombat délután nála legyen, amikor megy a versenyre.
Én valószínűleg beteg vagyok, mert kiugrottam az ágyból és reggeli után azonnal nekikezdtem a hálószobai ablakok és az erkélyajtó üvegének a tisztításához.
Még nem tudom, hogy mivel húzhatnám az isőt, hogy ne kelljen mennem Adrihoz, mert eléggé be vagyok szarva ettől a korona feltevési aktustól.  A Hard Rack csomagtartós Erőt vettem magamon és elindultam Adrihoz. 12-kor kezdte a műtétet és két és fél órát tartott. Nagyon szenvedtem. Többször kértem, hogy hagyjuk abba és majd két hét múlva folytassuk, de Ő nem engedett felkelni a fogorvosi székből. Valamikor olvastam, hogy a fogorvosi szék karfájának szorongatása onnan ered, amikor még az emberszabású majom  úgy ugrált az egyik fáról a másikra, hogy közben a kismajom a mellébe kapaszkodott és ez nyújtotta számára a biztonságot. Végül fél háromkor szabadlábra kerültem. Először úgy éreztem, hogy a baloldali korona magas, mert nem tudok ráharapni. Adri megnyugtatott, hogy ha hétvégén nem nyugszik meg a fogam, akkor hétfőn le fog csiszolni belőle. Minden esetre kiváltottam az Adri által felírt fájdalomcsillapítót.
Áron negyednégyre megérkezett a suliból. Mindent újra megbeszéltünk a holnapi programmal kapcsolatban. Mégegyszer átnéztük az utvonalterv.hu oldalon, hogy 5 megállót kell utazniuk a 139-essel, utána átmenni a repülő hídon a túloldalra, majd 40-essel a végállomásig.
Délután Eszterrel elmentünk Norciék lakásába. A két hosszú pallót akkor sem tudtuk volna elhozni, ha lett volna csomagtartónk, mert a garázsnak a kulcsa nem volt odattéve a megbeszélt helyre és egy 5 méter hosszú pallóval a lakáson keresztül nem tudtunk volna kikanyarodni. Kihordtuk a könyvespolc 45 darab polcát a Scenicbe. Amikor már autóstúl együtt úgy néztünk ki, mint az ószeresek, akkor beültünk egy fagyira a közeli cukrászdába.
Elindultunk és útközben felhívtam Nóra nagyit, hogy még egyszer pontosítsam, holnap hány órára és hova menjen Áronért. Még szerencse, hogy így tettem, mert nagyi nem úgy emlékezett, hogy az iskolához kell mennie Áronért és nem is értette, hogy miféle teniszverseny szombaton.
A következő megálló már Dömsöd volt. A zöldségesnél Eszter nem tudott ellenálni egy csomó mindennek. A megérkezés után kipakoltunk és a polcokat először csak a kúp alá deponáltam.
Megkívántunk egy finom halászlét és azzal a lendülettel neki is kezdtem a készítésének. A mélyhűtőből hiába vettem ki négy nagy lazacfejet, néhány halaprólékot meg egy doboz halászlé sűrítményt, amikor minden egyebet visszarámoltam, alig tudtam becsukni a mélyhűtő ajtaját.
A kerítésen keresztül beszélgettem Dezsővel meg Borókával, akik meghívtak a holnapi dömsödi kézműves kerítéskiállításra. A halászlé nagyon finom lett, amúgyis még nem tudtam volna nagyon rágós kajákat enni.

2 megjegyzés:

  1. Ezt már olvastad? http://www.boon.hu/lakohelyem/arcok-a-megyebol-pacher-peter-pal-a-volt-tv-s-akinek-hajoacs-diplomaja-is-van/1964849
    Merci

    VálaszTörlés
  2. Kösz, hogy jelezted. Ezt most láttam először, de egy cseppet sem csodálkozom, mert Peti sohasem volt dicsekvő az érdemeivel.

    VálaszTörlés