2012. április 6., péntek

lazac dömping

Áronnal már reggel hétkor fent voltunk. Áron rendezgette a szobáját, én pedig a reggelit készítettem. Eszter tegnap még úgy tervezte, hogy délelőtt még elintéz ezt-azt és csak dél fele induljunk Dömsödre. Ma reggelre viszont meggondolta magát és már nyolc körül telefonált, hogy olyan szép az idő, induljunk mihamarabb. Gyorsan bepakoltunk és kilenc - féltíz között már el is tudtunk indulni. A TESCO-ban még tettünk egy gyors bevásárlást (sonkák, bab, lazacderék és lazacfej stb.) Megvettük a 16 literes háti permetezőt és a szigethalmi tankolásig meg sem álltunk.
Olyan későn érkeztünk volna a bázisra, hogy már nem bírtunk volna kivárni egy ebéd készítést, ezért inkább úgy döntöttünk, hogy megállunk a mosolygós bácsinál ebédelni. Mosolygós bácsi rögtön megismerte Áront, pedig már talán egy-két éve, hogy utóljára látta.Való igaz, hogy amikor előszőr látta Áront, akkor még csak egyhetes volt. Ebéd közben hoztam neki az autóból két lazac fejet és néhány hasa alját halászlének.  Ebéd után Eszter még kitalálta, hogy menjünk vissza Kiskunlacházára és vegyünk egy nagy tálca lakodalmas süteményt Katinkáéknál. Ezek után csak késő délután érkeztünk meg a bázisra. Hárman szerveztük a kipakolást és még így is sokáig tartott. Eszter nekiállt Ági helyett takarítani, amiről nem lehetett lebeszélni. Feltettem az egyik sonkát főni egy nagy kuktában vízzel és sok gerezd fokhagymával és beáztattuk a babot a holnapi bableveshez. Amíg Eszter takarított, addig én begyújtottam a cserépkályhába és elkezdtem előkészíteni a lazacot. Külön tettem amiket roston sütésre pácoltam és külön amiket be is paníroztam, hogy majd kirántom. Ez utóbbiak bekerültek a mélyhűtőbe. A hasa alját felkockáztam és besóztam, hogy majd pörlöltök készítünk belőle. Még a Dezső macskájának is összekészítettem a küldeményt, és még egy külön adagot félretettem M. Marikának is. Mondtam is Eszternek, hogy ma olyan sokat dolgoztam a lazaccal, hogy egy darabig nem szeretnék lazacot enni.
Közben amikor átjött Feri bácsi, hívtam, hogy jöjjön el velem a fatelepre és nézzük meg, hogyan lehet ott tüzifát vásárolni, mert elfogyott a fa az istállóban. Ott kiderült, hogy két zsák fát meg is tudunk venni. Kaptunk hozzá két zsákot és vettünk 50 kg fát.  Áront sikerült rábeszélnünk, hogy ne halogassa és kezdje el megtanulni a Petőfi Sándor: Tisza c. versét. Két szakaszt meg is tanult és fel is mondta. A YouTube-on kerestem neki más előadóktól Tiszá-t, hogy a hangsúlyozást össze tudja hasonlítani. A lefekvés időpontjában volt egy kis nézeteltérésünk, de végül 10-re az is sikerült.
Nagyon élveztük a húsvéti szünet első napját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése