2012. október 2., kedd

Elöntött minket az alma

Aki több évtizeden keresztül rendszeresen hallgat klasszikus zenét, azt reggelente a Bartók rádióban sok barátja, ismerőse köszönti, és ez jó. 1/2 8-kor benéztem Áron szobájába, ellenőrizendő, hol tart az indulással, meglepve láttam, hogy még javában alszik. Nagyon gyors mosdás és öltözködés után 3/4 8 előtt elindult a suliba. Még sikerült a kezébe nyomnom egy megmosott almát.
Reggeli után, meggyúrtam a megkelt pizzatésztát és leültem készülni a mai matematikai logika órára. Elkezdtem bepótolni a blogom tíz napos elmaradását. Néhol voltak beírva kulcsszavak, de néhol még az sem.
Nekiláttam a pizza gyúrásának és a feldíszítésének. Mire mindennel elkészültem megérkezett Olivér.
Szerintem jól sikerült Olivérrel az első foglalkozás a matamatikai logikáról, pedig ilyenről még soha nem beszéltem összefüggően egy órán keresztül. Mire végeztünk megjőtt Áron és Bálint is. A német gyakorláson csak négyen voltunk összesen, de a megsült pizza emelte a gyakorlás színvonalát. Közben hazajött Emő és pizzázás közben még ő is diskurált a fiúkkal. Utána Olivér, Bálint és Áron játszottak valamit Áron szobájában, Emő meg lepihent egy kicsit a hálóban.
Elraktam a tegnap leáztatott bélyegeket a préselőben és elővettem egy online sakkot.
Később még nekiálltunk az almákat megpucolni. Lassan már a fülemen is alma folyik ki. Finom, finom, no meg sajnálnám kárba veszni, na de ennyit ki tud megenni? Möci feldarabolta és a felkockázott almát odatette két nagy (szerintem 5 literes) lábosban puhulni. Meghagyta, hogy mielőtt lefekszem zárjam el alattuk a tűzhelyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése