2012. október 8., hétfő

Eltört Áron szemüvege.

Emő se kelt túl korán, mi pedig még annál is későbben. Mire Emő beért a munkahelyére már kilenc óra is elmúlt, de nem nagyon izgatta magát  emiatt. Lassan én is elindultam a bányába. Lementem K. úrhoz a DVD-ért, amit Áronnak vett fel és amennyire lehetett téliesítettem a huzikát. Kiengedtem a víztarályból a vizet, kinyitottam a csapokat és kicsavartam a víztelenítő szelepeket. Kiszereltem az akkumulátort, amit még nem tudom, hogy hol fogok tárolni, de annyi biztos, hogy nem a huzikában.
Az IKEA-ban vettem egyet, s mást. Fokhagyma nyomó az eltört helyett és fali mosdószer tartó polc a dömsödi felső zuhanyozóba. Aminek nagyon megörültem, az egy 36 LED-es soros világítótest, amit azonnal megvettem Emő konyhájába. Szerintem ez fog neki tetszeni, mint pótlólagos szüli napi meglepetés. Az IKEÁ-ban meg is ebédeltem. Svéd húsgolyók főtt krumplival és valamilyen barna szósszal meg áfony a lekvárral.
Utána a TESCO következett: ásványvíz, sör, lazac és onnan már csak egy ugrás a PRAKTIKER. Emőkének megvettem a purhabot, Emőnek pedig a tűzőgép kapcsokat. Erőt vettem magamon, hogy (kost was es wolle) befejezzem a dömsödi konyhaablak bal szárnyának a triplánozását is és utána már csak akkor fogom folytatni, ha találok költségcsökkentő megoldásokat. Megvettem tehát az alumínium távtartó csöveket. Mire hazajöttem, már nagyon elfáradtam az egész napos kaufolásban.
Emő és Áron szinte egyszerre értek haza. Áronnak a suliban eltört a szemüvege. Ha a hétvégén nem fogom tudni megjavítani, akkor az újabb 30.000.- forint. Emőkével felmentünk és felszereltük a meglepetést. Utána Emővel kávézkodtunk, majd hagytam, hogy nyugodtan vasaljon egyedül. Ilyenkor mint mondani szokta, vasalás közben újragondolja az életét.
Később Emőkével lementünk az orvosi rendelőbe, hogy kapjunk egy igazolást a házhoz hozott ebédhez, de sajnos a mi háziorvosunk szabadságon volt.
Megint egy csomó pénzt kellett Áronnak befizetnie a szerdai osztálykiránduláshoz. Átnéztem az elkészített leckéit. A matekban találtam három hibát, de érdekes módon, amikor azt kértem, hogy keresse meg a három hibát, akkor ő is megtalálta. Ebből csak az következik, hogy amikor elkészül a házi feladatával, akkor ő maga nem ellenőrzi le.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése