2012. október 7., vasárnap

Vénasszonyok nyara

Vasárnap a lustálkodás napja. Áron persze már korán reggel ült a számítógép előtt. Az idő fantasztikus, olyan gyönyörűen süt a nap, hogy akár még nyár is lehetne. Áronnak nem akaródzik összeszedni az almát, pedig Nóra nagyinak megígértük, hogy viszünk pár szemet. Inkább tollasoznak egy kicsit Emővel. Reggeli után befejezem a bélyegek áztatását és nekiállok az elmaradt lazacgerinc tisztításnak. A nyesedékeket átvittem Dezső bácsiék macskájának és mielőtt még bepácolnám, Emő átvisz néhány szeletet Béniéknek. Kíváncsi vagyok, hogy mit sikerül belőle kisütni.
Áron mímeli a leckeírást, de majd a körmére nézek. Emő nekiáll az ebéd készítésének. Főzött egy finom krumplilevest, lazacot sütött és hozzá hagymás-alma köretet. Kint a kúp alatt terítettünk, amihez a vénasszonyok nyara szolgáltatta a hátteret. Aki rendesen megette az ebédet, az kapott egy szeletet a diótortából. Áron kibulizta, hogy aki nem ette meg rendesen az ebédet, az is kapjon.
Bélyegek préselése után elkészítettem az éléskamra felső polcát.
Átvittem Gabikáékhoz Rokkónak a csontokat és megkonzultáltam Ferivel a gőzborotva javításának módját.

Korán összepakoltunk és indultunk, mert megbeszéltük Emő apukájával, hogy hazafele meglátogatjuk őt Soroksáron. Vittünk neki egy üveg bort, meg néhány szem almát. Meg akart kínálni minket lecsóval, de mi nagyon jól voltunk lakva. A ház amiben lakik, inkább nevezhető kalyibának, de a kertben található lomokat Áron nagyon izgalmasnak találta és megbeszélték Pista bácsival, hogy ő máskor is fog ide jönni és majd hozza a horgász felszerelését. A kilátás a soroksári Duna ágra valóban fantasztikus, de a ház állapota siralmas.
A kertben bakon van egy árboc nélküli 20 lábas Jolle, aminek a mahagóni teste be van vonva másfél mázsa üvegszállal erősített poliészterrel. Istvánnal megbeszéltük, hogy abból lehetne csinálni egy működő hajót.
Elkezdtünk az egyetemi éveinkből anekdótázni, majd hét körül elbúcsúztunk.
Felhívtuk Nóra nagyit, hogy mit szólna, ha felugranán hozzá is, vinnénk néhány szelet tortát, meg egy kosár almát. Nagyon örült mindhármunknak.
Amikor hazaérkeztünk Emő vitt föl Csabinak a vasárnapi menüből, majd mi is megvacsoráztunk. Itt kurva hideg van a lakásban. Közel sincs meg az a finom 20-21 fok, mint Dömsödön. Jó ha van 17-18 fok és a fűtésre még legalább egy hetet kell várnunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése