2012. november 7., szerda

Áron hozott egy egyest

Reggel nagyon kirittyentettem magam. Emő javaslatára még meg is borotválkoztam. Bekaptam a reggelit és futás a 8-as buszhoz. Szó se lehet arróül, hogy egy ilyen helyről, egy ilyen fontos megbeszélésről elkéssek. Ugyanis mára volt időpontom a Nemzetgazdasági Minisztériumban. A Költségvetésért Felelős Helyettes Államtitkár bokros teendői mellett közel egy órát áldozott a javaslatom megvitatására. Nagyon jó hangulatú volt a megbeszélés. Neki tetszett a javaslatom és annak ellenére bíztatott az ügy forszírozására, hogy emlékezete szerint egyszer a kormányülésen egy az enyémhez hasonló javaslat már nem ment át, megbukott. Mindenestere segített a folytatást illetően.
Nagyon feldobva értem haza. Először elindítottam a nagymosást, meg lementem az ebédért. Az egyszerű csurgatott tojásleves, sok köménymaggal ez egyik kedvenc levesem.
Felhívtam Nóra nagyit, hogy vasárnap óta nem gondolta e meg magát, mert már akkor pedzegette, hogy ő szerdáig nem lesz jól és így nem tud velünk eljönni a tenisz edzésre. Sajnos ma sem érezte elég jól magát. Elindulás előtt még javítgattam a leszakadt fregolin, majd kiteregettem.
Fél négyre mentem Áronért a suliba, hogy vigyem a tenisz edzésre. Akkor még gyanútlanul megkérdeztem, hogy milyen volt a mai napja.
- Nagyon jó.
- Nem volt semmi probléma?
- Nem.
- Beírás a tájékoztatóba, aláírni való?
- Nem semmi.
3/4-re meg is érkeztünk. Végignéztem az edzést. Egy észrevételem volt, hogy az érkező labdához nem korrigálja a fogadó pzicióját, aminek az lenne a lényege, hogy lehetőleg térd és csípő magasság között üsse meg a labdát.
Itthon azután szerettem volna megnézni a tegnap összeírt napirendet, de sehol nem találta és azt mondta, hogy arra emlékszik, hogy 1/4 7-ig szabad foglalkozás volt beírva. Nos addig Emő meg én  intéztünk a lakás körül néhány dolgot. Felmentünk Ilihez, hogy felmondjuk a lazacok mélyhűtő albérletét és készültünk a vacsorára.
Negyed hét után kitört a balhé. A leírt napirend nem lett meg és Áron ránk fogta, pedig tegnap kértem, hogy szögelje ki a parafa táblájára, nehogy elkallódjon. A Tájékoztatóban be volt vésve egy nagy egyes, mivel a német felszerelése a héten már másodszor nem volt vele. Kérdőre vontam, mivel este is kértem, hogy órarend szertintpakoljon be és reggel is, hogy ellenőrizze le. A büntetés szerint menjen át Emőkéhez, de nem menjen be a lakásba és mondja meg, hogy ma este nem tud jönni a cicát simogatni, mert büntiben van.
- De ne menj be a lakásba, hanem a folyosón mond ezt el.
- Jól van, nem vagyok süket.
Ehhez képest öt perc múlva, már bent volt Emőkénél. Na itt elszakadt a cérna és a "süket" kapott egy pofont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése