2012. november 10., szombat

Márton napi libaaprólék leves

Áron időben indult el a suliba. Megbeszéltük, hogy nem kell sietnie haza, mert maradunk Budapesten.
Most, hogy itthon maradunk, Emő adott egy nagy feladatot, készítsek Márton napi libaaprólék levest. Munkába indulása előtt lehozott egy nagy fazekat és a becsomagolt liba aprólékot és zöldségeket, majd mint aki jól végezte a dolgát elhúzott. Reggeli után nekiestem.a munkának. Először is lefaragtam a liba hátáról a hájat és azt feldarabolva kisütöttem töpörtyűnek. hátat és a nyakat kettévágtam, mert be se félt volna a fazékba. A zöldségek közül hiányzott a fehérrépa és a petrezselyem. Gyorsan leszaladtam a MATCH-ba és azt is beszereztem. Két órai főzés után tettem bele a megtisztított zöldségeket.  A csigatésztát egy külön lábosban főztem meg.
Möci kora délután jött meg a munkából és Áron is korán érkezett haza a suliból. Áthívtuk Emőkét is és négyesben fogtunk neki a nagy Márton napi zabálásnak.
Ebéd után Mörci cicát áthoztuk Áronnak és mi elindultunk az IKEÁ-ba. Emő szerint nem mehetünk neki úgy a karácsonynak, hogy még a hálószobában sincs függöny.
Az IKEA parkolóban megtámadott egy kerámiával bevont késkészlet árus és már 20.000.- forintról leengedte volna az árat 4000.- forintra, de mi 3.000.- náé makacs módon megálltunk és így nem jött össze az üzlet. Nekiláttunk hát a függöny projektnek. Először is vettünk két darab 140 cm-es függönykarnist a mennyezetre felerősítő csonkokkal és a görgő garnitúrával. Ha már ott voltunk, akkor vettünk még egy takarót Áronnak, két kispárnát és sajtreszelő.  Sikerült még idejében behúznom a kéziféket, különben Emő az egész IKEÁ-t hazavitte volna. Amikor kifelé mentünk, addigra az árus már két rendőr között volt a lopott árúval együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése