2012. november 6., kedd

Áron új életet kezd

Éjszaka többször is félálomban sakkállásokkal bíbelődtem. Úgy látszik egy két parti annyira megterhelte az agyamat, hogy még éjszaka sem hagyott békén. Korán ébredtem és gondoltam, hogy amíg a Bartók rádió nem szólal meg, addig az ágyban maradok és olvasok.
Amikor Áron felkelt elővettem a tegnap este, egy külön lapon kijavított házi feladatát. Szomorú volt, hogy olyan sok hibát találtam benne és én is. A tolltartó vizit sem sikerült jobbra. Mindenesetre, most szó nélkül rendbe tette és nem sokkal fél nyolc után idnult a suliba.
Délelőtt folytattam a napelem projektet és már kaptam egy elég kedvező ajánlatot is. A nyugger ebédből egyelőre csak a húslevest ettem meg. Ha arra gondolok, hogy Emő milyen csirkelevest főzött, akkor "mecsoda különbség". Délután elkezdtem készülni a holnapi államtitkári meghallgatásra. Két órára megérkezett a hűtőgép szerelő és rövid idő alatt megállapította a hibát, aminek az alkatrész cseréje és a munkadíja összesen 32.000.- forintba fog kerülni. Szívinfarktus helyett nyeltem egy nagyot és lementem kivenni az automatából pénzt.
Emőke megjött az állatorvostól és a hír az, hogy Pannának (akiről kiderült, hogy nem is lány, hanem kandur) nincs semmilyen komoly baja. Emőke rohant volna a kínaiba, de hogy éhen ne haljon odaadtam neki a maradékokat, meg a mai nyugger kaja második fogását.
Átmentem Laci bácsiékhoz felmondani a mélyhűtő albérletet, majd elkezdtem visszapakolni a mélyhűtőbe a cuccokat. Már majdnem mindennel kész voltam, amikor délután négyre megjöttek a Khürner ikrek német gyakorlásra és Áron még sehol. Elkezdtük nélküle a gyakorlást, de egy fél óra múlva ő is megérkezett. Fél hat után végeztünk és én addigra már én is nagyon megéheztem. Először a maradékokat kezdtük elfogyasztani. Mire Emő betoppant a kajával, mi ketten Áronnal már elkezdtünk falatozni. Végül együtt vacsoráztunk. Az újabb konfliktusok elkerülése érdekében leültünk hármasban és Áron papírra rögzítette, hogy ezentúl mi lesz a napirend, kezdve a felkeléstől, egészen a lefekvésig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése