2012. november 30., péntek

Áron szülinapi bulija.

Áron időben indult el ugyan, de nem sokkal nyolc előtt még visszarohan, mert itthon felejtette a tornazsákját. Reggel az első volt, hogy elindultam a TESCO-ba minden olyan dolgot beszerezni, ami még hiányzott a születésnapi bulihoz. Emő segített összeállítani a listát és én mentem mint egy tisztességes beosztott, akinek a főnök megmondta, mi a teendője.

Vettem  vajat, citromot, füstölt lazacot, szardíniát, sajtot, tigris kenyeret,
Amikor hazaértem elkezdtem darálni a diót és készíteni a diótortát. Egy óra alatt már majdnem készen voltam mindennel. A futár megjött Norci által Bristolból indított könyv küldeménnyel. Délelőtt még meg kellett kennem az ostya szeleteket, amire Áron nagyon büszke szokott lenni, hogy ez egy apa által készített selfmade nápolyi.
Már csak egy versenyfutás választott el attól, hogy délután ötre el tudok-e készíteni minden szendvicset, mire megkezdődik a buli.

Nóra nagyi szinte óramű pontossággal érkezett és kérdezte is, hogy miben segíthet. Mondtam neki, hogy csak abban, hogy megiszik velem egy Beherovkát.
Lassan beszállingództak a meghívottak. Jöttek az ikrek Krisztáékkal, jött Ili   Leilával.
Amikor már úgy éreztem, hogy mindenki összegyűlt, akkor meggyújtottuk a gyertyákat a diótortán és felköszöntöttük Áront a 11-ik szülinapján.
A kaják és a torták egyaránt nagy sikert arattak. Emő nem győzte elhárítanimagáról az érdemet, pedig ő is sokat segített.
Később megérkezett Emőke és Csabi Pannival. Megjött Judit Zéténnyel Csaniért is. Közben a fiatalok átmentek Emőkéhez, illetve a macskájához játszani.  Egy darabig még iszogattunk, azután mindenki elbúcsúzott.

A bulinak egyetlen hibája volt, hogy még este tíz órakor sem sikerült az ágyba parancsolnom Áront. Judit, Csanád és Zétény voltak , akik utolsónak hagyták el a fedélzeteet és csak akkor kezdődhetett el az igazi alkudozás afelől, hogy Áron végre induljon e fürdeni és fogat mosni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése