2013. június 10., hétfő

9 literes kukta

Ma csak azért keltem előbb, mint Áron, mert megbeszéltük, hogy ma bemegyünk a jogsegélyre. Áront is ébresztettem, nem is indult el későn. Még tudtam készíteni két kávét, azután indulás. Möcit azzal hagytam otthon, hogy igyekszem vissza.

Azt a lepukkant, Balkántól még 50 évet elmaradt ügyintézést, ami ott volt, még soha nem láttam. No mindegy. Két részletben ültünk ott vagy négy órát, csak azért, hogy a végén kutyafuttában foglalkozzanak velünk - sokat mondok - tíz percet.

Valamivel okosabb lettem, de mindenképpen adott egy lökést arra, hogy intézzem az ügyeimet.

Mire hazaértem, beültünk a kis kínaiba és ott ebédeltünk Möcivel. Utána ő rohant az MKB-ba én pedig haza.

Fél négykor hiába vártam Áront a megbeszélt helyen (az iskola előcsarnokában az akvárium előtt), ő csak nem jött. Benéztem a napközibe, ott senki sem volt. Na végre találkoztam Móni nénivel, aki közölte, hogy lent vannak az udvaron és mindjárt szól neki. Végül negyedóra késéssel indultunk a tenisz pályára.

Ott nem sok jóra számíthattunk, mert nagyon lógott az eső lába, de végül megúsztuk, csak az utolsó percekben kezdett el esni. Mire a TESCO-ba értünk, már ugyancsak zuhogott. Leadtuk az üres üvegeket és egy nagyobb tétel mellett csak apróságokat vettünk. A 9 literes rozsdamentes acél kukta ára 12.000.-ről a felére volt leszállítva. Ez amúgy is jól jön most, mert a szombati sörkör bulira terveztünk sütni csülköt pékné módra és azt az előző este jól át kell főzni kuktában.

Amikor a cuccokat vittük fel a lakásba, már nagyon esett az eső.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése