2013. június 8., szombat

Ad-Vesz mérőóra

Áronnak nem volt kedve velünk jönni a piacra, mert addig is tud a számítógép előtt ülni. Előszedett egy csomó természetfilm DVD-t, hogy abból válogassa ki azokat, amelyeket szeretne bevinni a természetrajz órára. Próbáltam megfejteni az (Oda-vissza játszó) Ad-Vesz elektromos mérőóra ciklikusan megjelenő értékeit, de nem sikerült. Majd utánanézek valahol egy elérhető leírásnak.

Zsófi néni már jó előre elkérte a nagy létrát, mert mint mondta a barackfa termése nem lesz elérhető az övékkel.

A piacon Möci már olyan bennfentesen mozog, mintha itt született volna Dömsödön. Először a lecsónak valót vettük meg. Hozzá angolszalonna, tojás és kolbász. Meggy iránt érdeklődött Esztinél, de ő mondta, hogy most szedik le frissen és ide hozzák, jöjjünk vissza 15-20 per c múlva. Erre inkább elmentünk a helyi műszaki vastelepre. Miután vettünk néhány dolgot, visszatértünk a piacra. Még mindig nem jött meg a meggy, ezért beültünk a piaci kocsmába kávéra. Javában kávéztunk, amikor Eszti a helyünkbe hozta a kiló meggyet. A mellette áruló pedig felajánlotta, hogy vasárnap délutánra le fog  szedni nekünk 5 kg meggyet, amikor megyünk haza, ugorjunk be érte.

Visszatérve Möci és Áron nekiláttak a reggeli készítésének
.
Közben átjött Béni és a felesége megérdeklődni, hogy mit válaszolt a Párkánygyár a tegnapi reklamációmra.Meg voltak elégedve a válasszal, csak abban nem értettek egyet, hogy kell-e valamilyen késedelmi kötbért kérnem vagy sem. Ani azt mondta kérjek, Béni meg azt, hogy hagyjam a csudába. Én úgy döntöttem, hogy kérek, ha nem is 2000.- forintárengedményt, de legalább 2 tubus purhabot, mivel tudom, hogy ja nem kell könyvelni, akkor azt szívesebben teszik.

Ebédre nem főztünk semmit csak a maradékokat (grillcsirke, sóska) tálalta fel Möci. Áron meg főleg a cseresznyés sütit ette és hozzá tejet ivott.

Délután átmentem Gabikához, de mint kiderült, nem a kütyüjével volt a probléma, hanem a digitális Canon fényképezőgépével. Azzal kapcsolatban nem tudtam nekisegíteni, csupán tanácsokat adtam.

Nekiugrottam a fűnyírásnak, de befejezni már nem volt energiám. Ilyenkor érzem, hogy túl nagy a telek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése