2013. június 7., péntek

Készülődés Dömsödre

Áronnal azt beszéltem meg, hogy ne jöjjön haza 1/4 4-re, hanem én megyek majd a sulihoz 3-ra és ha addig sikerül a TESCO-t is elintéznem, akkor már korán érhetünk le Möcihez Dömsödre. Áron  megpróbált rendet hagyni a szobájában, de ez csak féli sikerült.

Béla hívott telefonon, hogy megmutatta a főnővérnek a tegnap átküldött MR leletemet, aki úgy értékelte az abban leírtakat, hogy ez a koromnak megfelelő meszesedés meg egyebek, amit ugyan nem lehet gyógyítani, de legalább nincs szükség műtétre a gerincem miatt.

Elhatároztam, hogy délelőtt nagyon összeszedetten fogom végezni a kijelölt teendőket.
Azzal kezdtem a reggeli után, hogy leszedtem a fregoliról minden ruhát és elindítottam a nagymosást. Amikor Möcivel Skype-oltunk és mondtam, hogy már meglocsoltam a smaragdfa magot, akkor azt találta mondani, hogy ő is szeretne smaragdfa lenni, mert azzal többet törődöm, mint vele.

Lementem a háziorvosnővel megbeszélni a legutolsó vérvétel eredményét. Minden rendben találtatott, kivéve a koleszterinemet. Akkor mégis fogom folytatni a Lescol beszedését.

Kiteregettem a nagymosást. Végre elküldtem a DHGate-nek a reklamációs levelemet. T. Sanyi hívott, mert aggodalmaskodott a Dömsödi árvízhelyzet miatt. Elmagyaráztam neki, hogy a Dunának a Ráckevei ága mindkét végén zsilippel szabályzott, ezért azután, mi nem vagyunk árvíz veszélynek kitéve.

Mindent lehordtam az autóba.

A tabletből kiszedett 16 GB-s SD kártya tartalmát lementettem és megformázva betettem a Skate-be. Hogy ne veszítsünk sokat, elindulok Budaörsre a mobiltelefonomért. Nem is időzöm sokat és indulok vissza, de a TESCO-t mindenképpen útba ejtem. Elővettem a bevásárló listát, amit még Möci diktált le. Azon felül csak egy grillcsirkét és egy kis vödör csokis nápolyit vettem.

Már nagyon szorosan vagyok időben. Otthon leparkolok és felszaladok elindítani a teljes kártyamásolást a 16 GB-s kártyára és már indulok is Áronért. Pontban 3-ra érkezem és Áron is pontos. A sulitól nem tudunk induni, de már csak a töltődő mobilért kell felugranom és mehetünk. Áron nem is jön fel velem, inkább megvár az autó mellett.

Fél négykor már a régi 7-es útról jelentettük Möcinek, hogy tiszta erőből úton vagyunk felé. Útközben nem állunk meg sehol, se TESCO, se Burek. Még javában sütött a nap, amikor már örülhettünk egymásnak.
Rögtön bekaptunk egy-egy Unicumot és betettem a mikróba felforrósítani a  grillcsirkét.

Vacsora után Möci bekapcsolta a szaunát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése