2013. június 23., vasárnap

Zoli meglátogat minket

Végre egyszer addig aludhattunk, ameddig csak akartunk. Mire lekászálódtunk, Áron már elkészítette és feltálalta a kúp alatt a maga készítette reggelit. Sikerült mindenkit rábeszélnem, hogy ha  négyen nekiesünk a zöldborsó hüvelyek kibontásához, akkor legyőzhetjük a mennyiséget.

Közben kimentünk a stégre napozni és úszkálni. Emőke felhívta Zolit és rábeszélte, hogy üljön be az autójába és jöjjön le Dömsödre. Nekem már csak az volt a feladatom, hogy elmagyarázzam, milyen útvonalon jut a legegyszerűbben hozzánk Dömsödre.

Mire Zoli megérkezett, mi már  éppen végeztünk a zöldborsó kiszemezésével. Nyolc zacskó zöldborsó szemet pakoltam a mélyhűtőbe. Möci közben előkészítette az ebédhez az alapanyagokat. Megfőzte a  krumplit és  majdnem az összes spenótot sok fokhagymával. Nekem csak az volt a dolgom, hogy beáztassam a römer topfot. Möci  megmelegítette a nem elég népszerű zöldborsó ragulevest.
.
Kimentünk a stégre és kivittük a nagy szörföt. A nagy szörf vitorlájához még össze kellett szerelni néhány dolgot. Emőke és Zoli nekiindultak a  Dunának, Áron pedig gyakorolt a szörfdeszkán.

Átjött Feri bácsi azzal az újsággal, hogy találtak a számítógépük mellett egy szemüveget. Ennek azért már egy jó ideje, örültem, mert én meg régóta keresem.

Az ebéd a  kúp alatt fantasztikus volt, de Zoli valamilyen egészségügyi problémára hivatkozva nem csatlakozott hozzánk. Emőke úgy döntött, hogy elege van belőlünk és a Zolival megy haza. Mindent egybevetve, amikor elindultak haza, úgy nyilatkoztak, hogy nagyon jól érezték  magukat. Emőke úgy döntött, hogy Mannát itt hagyja Dömsödön. Áront bízta meg az ellátásával.

Este még volt egy kalandunk Mannával. Egyszer csak azt vettük észre, hogy a cica nincs a lakásban és nem találju a kertben sem. Hívogattuk, nyávogtunk neki, keresgéltük, de sehol. Áron már szervezte, hogy holnap délelőtt kifüggesztünk Manna fotójából készült 100 Tace-Paot Dömsödön, azzal a szöveggel, hogy "Manna elveszett és kérjük a megtalálót, hogy magas jutalom ellenében hozza vissza". Azután Manna egyszer csak, mintha mi sem történt volna, megjelent.

Amikor már megnyugodtunk, még próbálgattuk a TV-t, hátha találunk valamilyen nézhető inkább korán lefeküdtünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése