2013. június 15., szombat

A buli napja

Ragyogó napsütéses reggelre ébredünk. Már indulnunk kellene a piacra, de Möci még kávézkodik és benyom hozzá egy kiflit is. Áron természetesnek veszi, hogy a számítógéppel kezdi a napot. A piacon a szokásos: tojás, kolbász és sonkán kívül veszünk újkrumplit, hagymát és fokhagymát, barna csiperke gombát, juhtúrót. Elhoztuk a  félretett négy vekni kárpátkenyeret. Áron azért maradt otthon, hogyha netán megjönnek Andrásék, akkor legyen aki fogadja őket.

Visszatérve a bázisra még nem érkezett meg senki. Kikentem a római tálat kacsazsírral és a potato kesztyűvel megpucoltam  az újkrumplit és a felét beleaprítottam. Kicsontoztam a két nagy csülköt, ráfektettem a krumpliágyra és körülraktam hagymával, fokhagymával és az újkrumpli másik felével, majd beküldtem a sütőbe.

Közben megjöttek Andrásék és nekikezdtek a lecsó készítésnek. Áron a  tüzet rakta, én meg a fát fűrészeltem hozzá. Azután megjött az egész vendégsereg. Möci, mint egy jó kocsmárosné mindenkit kínált borral, sörrel, pálinkával és kávéval. Levettem a római tál fedelét, a csülköt meglocsoltam sörrel, hogy amíg a társaság a lecsót eszegeti, addig a csülöknek egy picit piruljon meg a teteje. Möci mindehhez  egy nagy tál salátát varázsolt.

Minden kaja fenséges volt, de a mennyiséggel nem tudtak megbirkózni. Az ötven palacsinta (kakaós, lekváros meg túrós), amit András még otthon készített, meg a nagy tálca lakodalmas, amit Béláék hoztak Katinkáéktól, már csak a kipukkadáshoz kellett.

Az evés, ivás után kivonszoltuk magunkat a stégre. Zsuzsi megmártotta magát a vízbe, de úszásra csak Möci,   meg én vállalkoztunk. Megtörtént az idei első "hajóvonták találkozása".

Úgy  láttuk, hogy mindenki jól érezte magát és mi is örültünk a társaságnak, de amikor a búcsúzkodás után az utolsó kocsi is kigördült, fellélegezve rámoltuk el a romokat. Möci elindította a mosógépet és a mosogatógépet, majd Áronnal mentek bicajozni. Én csak pihentem és mint egy kutya úgy ki voltam.

Amikor megjöttek, még egy darabig örültünk a napmentének, az estének, meglocsoltam a veteményest, azután vacsora nélkül, csak egy zuhany és egy unicum és már csak az ágyban olvasásra maradt energiánk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése