2013. június 20., csütörtök

mosógép

Reggel ultimátumot jelentettem be Áronnak: Ha nem csinál rendet a szobájában, akkor ma nem mehet teniszezni. Úgy látszik, hogy ez hatott. Áron is kijelentő módban válaszolt: MEGYEK. És azzal nekilátott a rendcsinálásnak.
Reggelire csak egy banánt és egy gyümölcsös actívia kefirt kért és mire megjött Kamel, addigra mindennel elkészült.
Ma Csanád és Zétény késett, mert Csanád elaludt egy kicsit. Indulás előtt még átnéztem Áron öltözékét és kérdeztem, hogy hol van a baseball sapka. Az autóban, felelte. Kiszálláskor megismételtem a kérdést. A válasz az volt, hogy: "azt hittem, hogy az autóban van". Nem örültem a helyzetnek, mivel a rádió egyfolytában mondja, hogy 36 fok, meg UV B sugárzás és ne menjünk a napra, miközben ők egész nap fedetlen fővel a napon teniszeznek.
Nem sokkal később Hassan telefonált, hogy hazajött, mert Kamel otthon hagyta a baseball sapkáját. Megérik a pénzüket. Hassan kivitte mind a kettőnek a satyijukat.
Elindultam az outlet műszaki kereskedésbe. Ki is néztem egy nagyon szép Whirlpool mosógépet. 49900.- és 3 év garancia. Sopánkodtam, hogy az tetszene, de nagyon drága. Az eladó (aki egyben tulaj is volt) dicsérgette a gépet jobbról-balról és amikor látta, hogy az nem hat meg Ekkor felhívtam Möcit, de szerencsémre nem volt kihangosítva a telefon, mert ő mondta, ahogy leírtam, szerinte megér 50.000.-et. Hezitáltam, hezitáltam, mire leengedte 45.000.-re. Akkor már láttam, hogy ezt nem csak én szeretném megvenni, hanem ő is el szeretné adni. Határozottan annyit mondtam, 43.000.-et adok érte.
Azért pedig, hogy segítettem beemelni a csomagtartóba a mosógépet, ki fogok kapni a Möcitől.

Hazajövet le kellett zuhanyoznom mielőtt hozzáláttam az ebédhez. Megmelegítettem a nyugger lecsós pörköltöt és közben visszaemlékeztem András lecsójára, hogy egyáltalán meg tudjam enni.

Elintéztem Katika átutalását, de mint az később kiderült, egy ma már nem használt számlaszámán landolt az összeg.
Későn indultam a fiúkért és nem is értettem, hogyan bírtak egész nap helytállni. Hazafele bementem a WC deszka ütközőkért, de 1/2 5-re már itthon voltunk.

Emőke és Áron levitték Mannát ??sétálni?? Én nem értettem, hogy miért kell egy cicának a parkban sétálni. Amíg Emőke beugrott a CBA-ba, addig egy kutya úgy megkergette Mannát, hogy az ijedtében felmászott a házunk előtti fenyőfára. Na erre összecsődült a nézők hada és mindenki könyörgött Mannának, hogy jöjjön le. Amikor látták, hogy ez a könyörgés haszontalan, akkor Áron és Peti barátja felmásztak a fára és lehozták Mannát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése