2013. július 20., szombat

Baracklekvár

Nem is néztük, hány órakor ébredünk és kelünk. Amikor már hajtott az éhség, elindultunk a piacra. Áront otthon hagytuk, azzal, hogy amíg vásárolunk, addig ő szedjen egy nagy kosár barackot Zsolti bácsi fájáról. Olyan sok mindent vettünk, hogy azt felsorolni is lehetetlen.

Itthon Áron és Möci készítette a reggelit. Mindenhol jó, de legjobb itthon. Ismét a kúp alatt tálaljuk a finomságokat.

Délelőtt megpróbálom behozni a blogbejegyzések restanciáit. Möcivel tartunk egy angol órát, de a házi feladatok elmaradása miatt a dicséretek elmaradnak.

Möci nagymosáshoz és a  kemping bútorok tisztításához fogott hozzá, majd összerakta a römertopfban az ebédet.

Nagy kánikula van, de a kúp alatt költöttük el az ebédet. Ebéd után Möci és Áron befőzték a baracklekvárt, én pedig nekiláttam a kovászos uborka készítésnek.

Babó Kati hívott skype-on, hogy legyek a segítségére, hogy miként lehet egy szövegtartalmat e-mailben elküldeni valakinek. Röviden és tömören  elmagyaráztam a Ctrl +C, Ctrl+V windowsos módszert. A módszer tetszett neki, az eredménynek is örült, de miután ezt egyszer már korábban elmagyaráztam, arra kértem, hogy ezt most írja fel. Nem írja - mondta, de én kötöttem az ebet a karóhoz, hogy írja, mert tudtam, hogy amikor engem tanítanak és amikor én tanítok mást, akkor ez hasznos és fontos. Szeretek nálam okosabb emberektől tanulni és mást tanítani, mert meggyőződésem, hogy "a tudás hatalom" akként igaz, hogy a tudás tovább adása, megsokszorozása az igazi érték. Ezen a "felírom-nem írom fel" dolgon azután úgy összevitatkoztunk, hogy amikor keményen kifejtettem a rosszallásomat, nagyon megsértődött.

Több mint ötven éve tanítok és hetven éve tanulok. Nagyon szeretek nálam okosabb emberektől tanulni és másokat is tanítani. Mindig az volt a véleményem, hogy ha valaki nem tud valamit az egyáltalán nem baj, de ha nem is akar tudni, az nagyon nagy baj és az butaság.

Este ismét nagy locsolással igyekeztem pótolni a veteményes kéthetes elhanyagolását.

Este a "Vörös Báró"-t néztük meg a TV-ben, de Möci közben elaludt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése