2013. július 6., szombat

cél az adria

Nem keltünk fel túl korán. Elindultunk a piacra. Áron inkább otthon maradt, azzal az ürüggyel, hogy amíg mi oda leszünk, addig ő kirámolja a mosogatógépet, gondolom azért, hogy háborítatlanul hozzáférhessen a számítógéphez. Nem vettünk sok mindent, csak kolbászt, tojást és sütni való szalonnát, no meg három nagy üveg Kozel sört. A kolbászosnál adósok maradtunk 570.- forinttal. Be kellett még mennünk a villanyszerelési boltba is, hogy a szivargyújtó aljzatot korrekt módon be tudjam szerelni a huzikába.  Ha már ott voltunk a közelben, vettünk ki pénzt a falból és amíg  én a sörért  mentem, addig Möci visszafizette az adósságunkat és vett még piros paprikát.
Otthon Möci és Áron kezdte el a reggeli készítését. Én máris nekiláttam  a szivargyújtó szerelésnek. Egy óra alatt el is készültem a munkával.

Zsolti bácsival átvittük neki a nagy létrát, mert anélkül nem tudja leszüretelni a barackfáját. Sok barackot sikerült leszednie, de nem mindet, ezért meghirdette a "Szedd magad" barackszedés mozgalmat. Áron át is ment, de egy kosárnyi baracknál elfáradt, miközben egy csomó marad még a fán. Möci azt beszélte meg Zsolti bácsival, hogy miután ő szeretne belőle barack levárt befőzni, ezért ő inkább holnap szedne belőle, amikor a barack már érettebb.

Ebédre Möci nagyon finom tökfőzeléket tálalt csirkepörkölttel. Ma elmaradt a szerelmes szakácsné sózása.

A kora esti locsolást megelőzve neki álltam kocsit  mosni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése