2013. július 30., kedd

angol tananyag a kütyün

  Na végre, az éjjel akkora vihar kerekedett, hogy azt hittük, az ég is leszakad. Reggelre kelve csak annyit észleltünk belőle, hogy nagy szél kerekedett és a levegő felfrissült és lehűlt egy kicsit. A reggelt úgy kell érteni, hogy az alvás nagy lustizással fejeződött be.

Tegnap ugye meglepődtem a klímás szóbeli kalkulációján, de az igazi pofára esés akkor kövezkezett be, amikor mára megérkezett az írásos árajánlat, ami részletesebb, pontosabb, de főként 25 %-kal magasabbra sikeredett. Még nem fogalmaztam meg, miként mondjam el neki, hogy ennyire nem vagyok tehetős, vagy csak egyszerűen, hogy hova menjen. Az ajánlat több volt mint fél milla.

Reggelire maradékokat ettünk. (Ennyire nem telik nekünk klímára.)

Sikerült feltennem Möci kütyüjére a Szalai Nóri féle mp3-as hanganyagokból azokat, amiket Béla szedett le és az újakat, amiket már én töltöttem le. Mostantól szigorúbban fogom venni a tanulását.

Már megint besűrűsödtek körülöttem a tennivalók. Csak azért nem panaszkodom emiatt, mert feltölt az a tudat, hogy az összes időtöltést hasznosnak tartom.

Möci ebédre olyan finom kedvemre valót készített, mint még soha. Fél szemmel láttam, hogy a tegnap kapott spenóttal foglalkozik, meg sok gerezd fokhagyma is szerepelt a konyhaasztalon, de ilyen finomat eddig még csak a Trattoria Toscana-ban sikerült ennem. A spenót nem apróra passzírozva, hanem nagy levelekben sok fokhagymával megfőzve terpeszkedett a nokedlin. Már csak egy kis reszelt parmezán sajt kellett volna a tetejére. Hozzá az Adriáról hozott kedvenc vörös borunkat, a Vranac-ot kortyolgattuk.

Pihentetőnek beszereltem a huzika hűtőszekrényébe az elmosott polcokat, amik szinte ördöglakatszerűen kerültek vissza a helyükre. még kedvem támadt az asztalon azt a kis sérülést kijavítanom műgyantával.

Délután egy picit angoloztunk. Igaz, hogy közben néha belülről néztem a szemhéjamat, de angoloztunk. Mire felébredtem a délutáni sziesztázásból már este hét óra lett. Kérdezte is Möci, hogy csak sötétedés után megyünk le a Dunára egy kicsit sétálni?

Átmentünk Dezsőékkel tércselni. Holnap délre meghívtuk őket spenótos nokedlire, de már parmezán sajttal.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése