2013. július 19., péntek

Indulunk haza

Hat óra előtt ébredtem. Első negatívum, hogy a lefekvésünk után mégis sikerült valakinek úgy letelepedni a közelünkben, hogy elzárja tőlünk a kijáratot.

Első utam a vizesblokk és utána a pékség. Nagyon finom frissen sült kenyér mellé többféle joghurtot vettem. A kenyérből készítettem az útra szendvicseket, amibe a maradék csülökről faragtam le a hússzeletkéket és a majonézzel megkent szeletek közé a húsokon kívül zöldpaprikát is tettem.

Möci a reggelit készítette, Áron és én a pakolást végeztük. Minden (mikró, grillsütő, asztal, székek, napernyő stb.) bekerült a huzikában a végleges helyére, majd elkezdődött a szerelvény összekapcsolása. Ez a művelet azért ment könnyen, mert a mover kifogástalanul működött. Lekapcsoltam a huzikát a 220 V-os hálózatról, de ez alkalommal nem felejtettem el a hűtőszekrényt átállítani a 12 V-os hálózatra.  Még betettük Áron kerékpárját a védőtakaróra. Minden szekrény, ajtó és fiók biztonsági rögzítését ellenőriztem. A movert lekapcsoltam. Lábak és a gólyakerék.  fent, huzika kéziféke kiengedve, elektromos csatlakozó rendben, indulhatunk.

Az IGO kitűnően működött. Az első beírt állomás Sormás István Fogadó volt. A Scenic az első száz kilométeren szenvedett és sokat fogyasztott a rengeteg hegy megmászásától. Pihentetésre megálltunk egy Marche-ban reggelizni. A két kávét és a főtt kolbászt tálcástól bevittük a huzikába. Falatoztunk hozzá a szendvicseinkből és a joghurtokból is.

Menet közben nagyon kellemetlen telefonhívás jött. Balázs Gyöngyike hívott, hogy az apukája után közös barátunk Kazinczy Laci is meghalt és szerdán lesz a temetése. Möci megpróbált vigasztalni és  felkészíteni arra, hogy az én koromban, akármennyire is szomorú, egyre gyakrabban fog előfordulni, hogy korombeliekkel ez történik, mert ez az élet rendje.

 A hegygerinc után már az autó is megkönnyebbült egy kicsit. Igaz, hogy egy idő után úgy éreztem, hogy a huzika gumiköpenyei túlságosan melegszenek, ezért egy benzinkútnál megemeltem bennük a guminyomást. Már elképzelni is borzasztó volt, hogy mi lenne, ha egy több kilométer hosszú alagútban a huzika egyik gumija defektes lenne. A kerékcsere olyan bonyolult, hogy az több órát is igénybe vehet. Csak a kerékpárokat kell leszerelni ahhoz, hogy a pótkereket elővegyük. Arról nem is beszélve, hogy azt nem is olyan könnyű a vezetőülésből azonnal észlelni, hogy a vontatmány egyik kereke defektes és akkor azt a keréktárcsa is megsínyli.

A határ előtt jelezte az üzemanyagmérő, hogy már csak az utolsó 50 km-re elegendő a gázolaj.

Hosszú első útszakasz után érkeztünk meg a Fogadóba. Áron rántott sajtot kért sült burgonyával, Möci sült pisztrángot wokban sült zöldséggel, én pedig egyszerű halászlevet. Utána fagylalt, túrós palacsinta és kávé volt. Közben felhívtuk Nóra nagyit, hogy visszatértünk az országba és D. Katit, hogy az eredeti terv szerint meglátogassuk-e Zamárdiban. Mivel ez nem jött össze, Dömsödöt írtunk be új úti célnak.

Tankolni a közeli Nagykanizsára gurultunk el. A 60 literes üzemanyagtartályba 59,84 liter ment bele!!!

A második szakasz már fárasztóbb volt. Félúton el is álmosodtam, ezért az egyik kútnál megálltunk egy kicsit mozogni. Én ittam, egy máskor tilos Coca-Colát, Áronnak pedig vettem egy gyömbér szörpöt. Ez egy kicsit felfrissített, de a közel 12 órás út a vontatmánnyal csak sok volt.

Fél nyolckor érkeztünk meg a bázisra. Csapatostul mentünk Benőékhez a kulcscsomóért. Benőék örültek az érkezésünknek. Székkel és italokkal kínáltak. Nem tudtunk ellenállni a kedves meghívásnak. Az első két kupica pálinka rendbe hozta az elcsigázott testünket.  Otthon azután megállapítottuk, hogy Csabiék teljes rendet hagytak maguk után, de a zöldbab és paradicsom ültetvényt se ők, se Zoli bácsi nem locsolta úgy, ahogy azt a nagy melegben kellett volna. Ennek bepótlására este nagy locsolással próbáltam csökkenteni a károkat.

Csak a legfontosabb dolgokat pakoltuk ki a huzikából. Végre egy igazi meleg zuhany, fejmosás és már zuhantunk is az ágyikóba. Áron a jó éjszakát után  ugyan még sokáig foglalkoztatta a kütyüjét, emiatt holnaptól Internet és kütyü korlátozás kerül bevezetésre.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése