2013. július 17., szerda

Kemping számla



Ébredéskor elmarad a számonkérés és a leszúrás, de Áron érzi, hogy hiba volt olyan későn hazajönni, mert egy pillanatig se reklamált, amikor mára Internet és kütyü tilalmat rendeltem el.

Reggelire ma is elmaradt a lágy tojás, mert még nincs egy használható főző platnink. A reggeli így is bőséges volt.

Csabi SMS-ezett, hogy lejárt a három napos dömsödi nyaralásuk, mi legyen a kulcsokkal, Béni vagy hazavigyék? A válasz Béni, mert innen Dömsödre megyünk.

Első utunk a tenger. Ezzel egyszerűen nem lehet betelni. El sem tudom képzelni, miként lesz ez otthon, hogyan fogunk tenger nélkül létezni.

Jó lenne tudni mennyi pénzünk van, elfogadják-e itt a hitelkártyánkat, lesz-e elég az útra, hogy az autópálya díjat kifizessük? Mindezt tisztázandó nekiduráltam magam, hogy a kemping számlát kifizessem. A recepciós csaj jól beszélt angolul, megértette, hogy csak holnap indulunk haza. (Azzal nem is akartam összezavarni, hogy lehet, hogy csak holnapután.) Pötyögött a számítógépébe, miközben osztott szorzott, Emlékeztettem, hogy nekünk jár 10 % törzsvendég kedvezményit. Ez annyira megkavarta, mert ezt korábban kellett volna beírnia. Na nem baj - mondta -, akkor a lakókocsit nem számolom, az alig több, mint 10 % és akkor készen is vagyunk - mondta -, ja és a kedvezmény, nos akkor egy nappal legyen kevesebb. Isten őrizz, hogy alkudozzak vele. Már toltam is be a kártyát és fizettem,

Az alacsony számlának annyira megörültem, hogy mondtam Möcinek: "Indulunk Rijekába és megvesszük az elektromos főzőlapot."

Áron a kempingben maradt, de a szavát adta, hogy nem fog kütyüzni és ha gondolom, akkor zárjam el a kütyüket. Nem zártam el, inkább megbízom a szavában.

Az Elisa ma nyitva volt és hamar meg is találtuk a nekünk megfelelő elektromos platnit. Már az oda úton eldöntöttük, hogy ha 10.000.- forint alatt lesz az ára, akkor megvesszük, ha fölötte, akkor nem. Gyorsan átszámoltuk, magyar pénzbe 6000.-, megvettük.

Möci még betévedt a kozmetikumok közé, amitől egy kicsit drágább lett a platni, de most nyaralunk.

Vettünk mindenféle sült halat a vacsorához, hozzá kenyeret, paradicsomot és kenőcsöket no meg joghurtokat és üdítőitalt Áronnak. Vettünk még egy choppert és irány haza.

A bőséges estebéd után jól esett egy kis délutáni alvás. Közben svéd biciklisták telepedtek mellénk Göteborgból. Érdekes, hogy miközben beszélgettünk, ők úgy ejtették a város nevét, hogy Gottenborg, miközben engem úgy tanítottak Svédországban élő barátaim, hogy a helyes kiejtése: Jöteborg. Mobiltelefonjaik elfoglalták az összes szabad 220 V-os nyílásunkat.

Áronnak és Möcinek előadást tartottam a két legősibb táblajátékról, a sakkról és a go-ról. Áront egy parti sakkban sikerült is megvernem.

Möci kimanikűrözte a kezemet és közben kiegészítettük az elmúlt napok blogbejegyzéseit, sőt, megírtuk a korábban kimaradt július 11-i bejegyzést is, amit később wifi közelben a neten is update-eltem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése